Marlborough Sounds Jouw vakantie naar Nieuw-Zeeland begint hier!
8,6
9,5 Algemene ervaring
9,5 Natuur
9,0 Stranden
8,0 Wildlife
7,5 Overige activiteiten
8,0 Bereikbaarheid

Marlborough Sounds

door Getaway Travel

Wanneer je een kaart van de Marlborough Sounds bekijkt, zie je een vreemde wirwar van zeearmen, bergkammen, eilanden en baaien. Je denkt even dat dit de fjorden van Noorwegen zijn, maar nee, het is hier een stuk warmer, tropischer en wellicht mooier. Dit is het noorden van het Zuidereiland en het is er werkelijk schitterend!

Maritiem park

De Marlborough Sounds is een maritiem park met een oppervlakte van 960 vierkante kilometer. Het is een prachtig doolhof van beboste bergen omgeven door water en eilanden. Er zijn talloze wandelpaden, veel wild, verschillende vogelsoorten, dolfijnen en pinguïns, historische plaatsjes, inhammen met goudgele stranden en paradijselijke panorama's.

ZELF NAAR Marlborough Sounds?

Bekijk alle 18 reizen naar Marlborough Sounds

Het grenst aan de Cook Strait, het water tussen het Noordereiland en Zuidereiland. Wanneer je de ferry tussen beide eilanden neemt, vaar je door de Sounds.

Watertaxi

In Marlborough Sounds bevinden zich diverse natuurparken, waarvan de meeste te bezoeken zijn. Je bereikt ze met de auto via meestal onverharde wegen. De eilanden bezoek je met de watertaxi. Het schitterende Motuara Island kun je op door gewoon over een plankier te lopen. Hier zie je talloze vogelsoorten.

De Sounds zien eruit als een rij bergruggen die boven de oceaan uitrijzen, maar eigenlijk zijn het inhammen ('sounds') die door het water zijn overstroomt. Door de eeuwen heen is het niveau van de zee veranderd en zijn door bewegingen langs breuklijnen landmassa's gekanteld. Vervolgens is de zee overstroomd en is er een zeer grillige kustlijn ontstaan.

Queen Charlotte Track

In de Sounds kunnen wandelliefhebbers hun hart ophalen. Een van de mooiste is de Queen Charlotte Track van Ship Cove naar Anakiwa. Veel reizigers komen speciaal voor deze wandeling naar de Sounds. Deze tocht is 71 kilometer en voor iedereen geschikt. Je loopt door groene bossen, stranden en baaien met elke keer weer een mooi uitzicht. Onderweg zijn er verschillende accommodatiemogelijkheden.

Kajakken

De grootste fjorden van het park zijn de Queen Charlotte, de Pelorous en de Kenepuru Sound. De eerste is de mooiste met een combinatie van open water, eilanden en wild. Je kunt erheen met de watertaxi, per zeekajak of je gaat mee met een zeilexcursie. Zeilen en zeekajakken is hier door het bijzondere landschap absoluut een aanrader! De wirwar van landtongen en zeearmen maken het zowel een uitdaging als een schitterende omgeving.

De Marlborough Sounds liggen in het uiterste noorden van het Zuidereiland en zijn het beste te bereiken met de boot vanuit Picton. Wanneer je naar Anakiwa wandelt, kun je daarvandaan met de bus of boot terug naar Picton. Op de website van Marlborough Sounds vind je meer over de verschillende dieren en andere praktische informatie.

Reizen Marlborough Sounds

Meer Marlborough Sounds

Reviews Marlborough Sounds

Wandeling in de Marlborough Sounds (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Lisa Edelaar op 05 juni 2017

Erg mooie omgeving met veel wandelmogelijkheden. Deze wandeling leidde ons naar de top van een berg waar we 360 graden uitzicht hadden op de Marlborough Sounds. Op de top lopen veel weka's (grote bruine loopvogels). Ook zie je de ferry vanaf hier langskomen.

Pluspunten Marlborough Sounds

  • Mooi uitzicht
  • picknicktafel
  • korte wandeling

Minpunten Marlborough Sounds

  • weka
Ultieme tip: Mooie picknickplek (let op: met weka's)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

(Bijna) alleen op de wereld (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Marinda Bakker op 10 mei 2017

Als je naar het Zuidereiland gaat, moet je zeker de Marlborough Sounds niet overslaan! Je hebt hier de Queen Charlotte track, die je helemaal kunt uitlopen, maar je ook met de mountainbike kunt doen. In Havelock zit een I-site waar je zo'n trip kunt boeken. Wij kozen er echter voor om met de camper de Sounds in te trekken, zodat we daar ook konden overnachten. Echt een aanrader! We rijden richting Portage, een prachtige route langs het water met na elke bocht een nieuw plaatje. Ruim dertig kilometer alleen maar bochten, weet waar je aan begint...
In dit gebied zijn meerdere DOC-campings aan verschillende baaien. Wij komen aan bij Picnic Bay, waar net plek is voor drie campers, maar waar nog niemand staat. Hierdoor hebben we  onze privébaai met zandstrand! We staan op het punt om de tafel en stoelen uit te laden (want het is prachtig weer en de zon schijnt volop), als ik iets op de grond in de camper zie dat lijkt op modder...Ik draai me om en zie een soort kip (een weka) op het bed staan die mij met een schuin hoofd onschuldig aankijkt.. Maar dat is nog niet het ergste: het hele bed, inclusief de kleren die er nog op lagen, zit onder de vogelpoep! Het deken, de kussens, de tassen, overal waar dat beest gelopen heeft! Ik kon wel janken: we waren in de middle of nowhere en waren net van plan om lekker te relaxen aan het strand! Al snel herinner ik mij gelukkig dat we een stuk terug een resort voorbij zijn gereden, hopelijk kunnen we daar alles wassen! We verlaten onze mooie plek en vertellen het hele verhaal aan de man bij de receptie. Gelukkig mogen we hier alles wassen. De hele middag zijn we in de weer met wassen en drogen. Rond 19.00 uur rijden we weer terug naar Picnic Bay. Als we aankomen zijn alle plekken nog leeg! De deuren houden we goed in de gaten en laten we zeker niet meer open staan. We kunnen nu eindelijk relaxen! Mocht je gaan overnachten in de Sounds, wees dus gewaarschuwd voor de weka!

Pluspunten Marlborough Sounds

  • Geweldige uitzichtpunten
  • Mooie wandelroutes

Minpunten Marlborough Sounds

  • Mocht je met de camper gaan: de weg bestaat veelal uit bochten
Ultieme tip: Overnachten op DOC camping Picnic Bay en de volgende ochtend ontbijten op het strand.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors