Marlborough Sounds

Marlborough Sounds

door Getaway Travel

Wanneer je een kaart van de Marlborough Sounds bekijkt, zie je een vreemde wirwar van zeearmen, bergkammen, eilanden en baaien. Je denkt even dat dit de fjorden van Noorwegen zijn, maar nee, het is hier een stuk warmer, tropischer en wellicht mooier. Dit is het noorden van het Zuidereiland en het is er werkelijk schitterend!

Maritiem park

De Marlborough Sounds is een maritiem park met een oppervlakte van 960 vierkante kilometer. Het is een prachtig doolhof van beboste bergen omgeven door water en eilanden. Er zijn talloze wandelpaden, veel wild, verschillende vogelsoorten, dolfijnen en pinguïns, historische plaatsjes, inhammen met goudgele stranden en paradijselijke panorama's.

Het grenst aan de Cook Strait, het water tussen het Noordereiland en Zuidereiland. Wanneer je de ferry tussen beide eilanden neemt, vaar je door de Sounds.

Watertaxi

In Marlborough Sounds bevinden zich diverse natuurparken, waarvan de meeste te bezoeken zijn. Je bereikt ze met de auto via meestal onverharde wegen. De eilanden bezoek je met de watertaxi. Het schitterende Motuara Island kun je op door gewoon over een plankier te lopen. Hier zie je talloze vogelsoorten.

De Sounds zien eruit als een rij bergruggen die boven de oceaan uitrijzen, maar eigenlijk zijn het inhammen ('sounds') die door het water zijn overstroomt. Door de eeuwen heen is het niveau van de zee veranderd en zijn door bewegingen langs breuklijnen landmassa's gekanteld. Vervolgens is de zee overstroomd en is er een zeer grillige kustlijn ontstaan.

Queen Charlotte Track

In de Sounds kunnen wandelliefhebbers hun hart ophalen. Een van de mooiste is de Queen Charlotte Track van Ship Cove naar Anakiwa. Veel reizigers komen speciaal voor deze wandeling naar de Sounds. Deze tocht is 71 kilometer en voor iedereen geschikt. Je loopt door groene bossen, stranden en baaien met elke keer weer een mooi uitzicht. Onderweg zijn er verschillende accommodatiemogelijkheden.

Kajakken

De grootste fjorden van het park zijn de Queen Charlotte, de Pelorous en de Kenepuru Sound. De eerste is de mooiste met een combinatie van open water, eilanden en wild. Je kunt erheen met de watertaxi, per zeekajak of je gaat mee met een zeilexcursie. Zeilen en zeekajakken is hier door het bijzondere landschap absoluut een aanrader! De wirwar van landtongen en zeearmen maken het zowel een uitdaging als een schitterende omgeving.

De Marlborough Sounds liggen in het uiterste noorden van het Zuidereiland en zijn het beste te bereiken met de boot vanuit Picton. Wanneer je naar Anakiwa wandelt, kun je daarvandaan met de bus of boot terug naar Picton.

Like deze pagina

Reizen Marlborough Sounds

Meer Marlborough Sounds

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors