Bay of Islands
10,0
10,0 Algemene ervaring
10,0 Locals
10,0 Interessant
10,0 Natuur
10,0 Stranden
10,0 Wildlife
10,0 Wandelingen en/of andere activiteiten

Bay of Islands

door Getaway Travel

De mooiste gouden zandstranden, schitterende baaien, groene eilandjes omgeven door warm aquamarijn water in een subtropisch klimaat, dat is de Bay of Islands. Hier maak je de foto's waarmee je achtergebleven familie en vrienden zwaar jaloers kunt maken.

In het noorden van het Noordereiland vind je deze grillige baai met zijn prachtige eilandjes, die je beslist niet mag overslaan tijdens je verblijf in Nieuw-Zeeland. Dat doen ook maar weinig reizigers, waardoor het een van de meest bezochte bestemmingen van het land is.

ZELF NAAR Bay of Islands?

Bekijk alle 36 reizen naar Bay of Islands

Inlets

De baai zelf is zestien kilometer lang en ligt aan de oostkust van het Nieuw-Zeelandse Northland. Verschillende armen rijken landinwaarts, en staan bekend als 'inlets'. Bekende inlets zijn de Waikere Inlet, de Keri Keri Inlet en de Te Puna Inlet. Keri Keri, Paiha, Waitangi en Russell zijn de bekendste plaatsen in de baai, met ieder hun eigen charmes. Door de lange aanwezigheid van de Maori's zijn de invloeden van het oorspronkelijke Nieuw-Zeelandse bewoners hier nog bijzonder sterk.

Je kunt de Bay of Islands bereiken via de Highway 11 die je weer via de Highway 1 kunt bereiken. Vanuit Auckland gaan er dagelijks vluchten naar het nabijgelegen Keri Keri en rijden er bussen tussen Auckland en Paihia.

Sportieve activiteiten

Op de 144 eilandjes in de Bay of Islands kun je natuurlijk relaxen, van de zon genieten en met een cocktail in de hand staren naar al dit moois wat Moeder Natuur heeft gecreëerd, maar de Bay of Islands heeft nog meer te bieden. Je kunt hier schitterende cruises maken, zeilen, zwemmen, duiken, zeevissen, fietsen, wandelen, paardrijden, kajakken, parasailen en zwemmen met dolfijnen! Genoeg te doen dus.

Voor al deze activiteiten zijn er bij de Bay of Islands verschillende touroperators met diverse mogelijkheden om de eilanden op jouw manier te bezoeken en te beleven. Zo kun je kiezen uit de meest uiteenlopende cruises en zeiltochten langs de eilanden die je een geweldig mooie introductie van de eilanden geven.

Historisch belang

De Bay of Islands betekent niet alleen maar ongekende natuurlijke schoonheid, maar deze baai is van groot historisch belang. Dit is namelijk de plek waar de eerste kolonisten uit Engeland zich permanent vestigden. Het Treaty House op de Waitangi Treaty Grounds is de woning van de eerste Britse inwoner van Nieuw-Zeeland en na 1840 vonden hier belangrijke politieke gebeurtenissen plaats.

De baai werd voor de komst van de Britten al bewoond door verschillende Maori stammen, die in eerste instantie goed met de Europese kolonisten leken te kunnen samenleven. Er werd zelf hier en daar handel gedreven. Uiteindelijk werd in Waitangi in 1840 het Verdrag van Waitangi getekend: een overeenkomst tussen de Engelse regering en de Maori waarmee de Maori, zonder dat ze het eigenlijk begrepen, hun land aan Queen Victoria verkochten.

Flagstaff War

Het verdrag zou onherroepelijk tot problemen leiden, zodra de Maori er achter zouden komen waar ze eigenlijk voor getekend hadden. Vele opstanden volgden, waarvan misschien wel de bekendste bekend staat als de Flagstaff War, die duurde van 11 maart 1845 tot 11 januari 1846. De oorlog kreeg zijn naam door het omhakken van de vlaggenpaal op Flagstaff Hill in Kororareka, nu beter bekend als Russell. Maori stamhoofd Hone Heke beklom de berg en hakte de paal om die de Maori zelf als vriendschappelijk gebaar aan de Britten hadden gegeven.

In het Bay of Islands bezoekerscentrum kun je een audiovisuele presentatie en andere informatie rond dit verdrag zien en horen. Tot op de dag van vandaag wordt de dag waarop het Verdrag van Waitangi werd getekend gevierd en herdacht, met veel dubbele gevoelens bij de inwoners van Nieuw-Zeeland.

Reizen Bay of Islands

Meer Bay of Islands

Reviews Bay of Islands

Bay of Islands, beauty without the crowds (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Jason Bruygoms op 11 november 2018

Being a kiwi myself, I had never been so far north before until I took my Dutch wife and our daughter there last year and we feel in love with the place, a sub tropical paradise and would recommend visiting, we will be back again soon as there is so much to do and see there which we didn't get the chance to do.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Locals
10 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Bay of Islands

 • nature
 • rust
 • clean
Ultieme tip: Carino Dolphins sailing adventures, dolphin watching on a sailboat, 10 out of 10
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bijzonder mooi! (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Fabian Baardolf op 12 november 2017

Prachtige omgeving met schitterende eilanden. Zeker de moeite waard om te bezoeken, te zwemmen met dolfijnen en te beleven! Wij hebben een boottour gedaan en dit was zeker de moeite waard. Je kan hierbij extra boeken, dolfijnen zwemmen!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Locals
10 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Bay of Islands

 • Vriendelijke locals

Minpunten Bay of Islands

 • Het is niet goedkoop
Ultieme tip: Doe een boottour dwars door de eilanden!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Ook mooi bij slechter weer! (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Bea Klarenbeek op 11 mei 2017

Een dag op het water tussen de vele eilanden in de Bay of Islands is heerlijk. Lunch meenemen hoeft niet want er wordt op een bepaald moment aangelegd bij een eiland waar een simpel restaurant is.
Met een beetje geluk kun je zwemmen met dolfijnen (alleen als er geen jongen in de groep dolfijnen zijn en als het weer het toelaat). Lukt dat niet dan kun je aan het eind in wennen springen dat naast de boot wordt neergelaten; de boot geeft gas en je schiet door het water!

Ultieme tip: Genieten van het op het water zijn.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Fantastische boottrip naar Bay of islands (bezocht in april 2013)

Review geschreven door Hester Fokkema op 07 mei 2017

Magische trip met overnachting op Rock the boat. Kayakken, dolfijnen, snorkelen, vissen en onbewoonde eilandjes. Prachtige natuur en vriendelijke mensen. Je komt er bijna geen andere toeristen tegen. Ik zou hier elk jaar wel naar toe willen.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Locals
10 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Bay of Islands

 • Natuur
 • Locals
 • activiteiten

Minpunten Bay of Islands

 • geen
Ultieme tip: Rock the boat trip.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors