7 avontuurlijke activiteiten waarbij je Nieuw-Zeeland vanuit de lucht ziet

7 avontuurlijke activiteiten waarbij je Nieuw-Zeeland vanuit de lucht ziet

door Elsemieke Land

Hoogstwaarschijnlijk begint je rondreis door Nieuw-Zeeland al vanuit de lucht. Het vliegtuig is nou eenmaal het makkelijkste vervoermiddel om mee aan de andere kant van de wereld te belanden. Met een beetje geluk zit je aan het raam en vang je al een glimp van de landschappen van Nieuw-Zeeland op. 

Maar wie écht het avontuur op wil zoeken tijdens een rondreis door Nieuw-Zeeland, gaat minstens nog een keer de lucht in. Een beter en diverser decor dan de imposante bergketens, eindeloze wijngaarden, dampende vulkanen, glinsterende meren en het tropische regenwoud in Nieuw-Zeeland bestaat als je het ons vraagt niet. Daarom hebben wij de zeven meest avontuurlijke activiteiten waarbij je Nieuw-Zeeland vanuit de lucht ziet, op een rij gezet! 

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

7. De Skyline Gondola

Heb je geen last van hoogtevrees, maar ben je verder niet zo’n held? Stap dan in de steilste kabelbaan van het zuidelijk halfrond in Queenstown. De gondel brengt je naar Bob’s Peak, terwijl je in alle rust uitkijkt over de stad, het Wakatipumeer, Coronet Peak, de Remarkables en Walter en Cecil Peak. 

Een zelfde soort kabelbaan vind je in Rotorua. Vanuit de cabines kijk je tijdens dit ritje uit over het Rotorua-meer, de stad en de omliggende geothermische locaties. Was het ritje toch niet opwindend genoeg? Race dan in een rodelwagentje over het aangelegde parcours naar beneden. 

6. Een ballonvaart

De ochtendzon schijnt op je gezicht. Het enige incidentele achtergrondgeluid is het geraas van de gasbrander die de lucht in de ballon verwarmt. En ondertussen kijk je uit over wijngaarden, bossen, meren, rivieren en weiden die zich als een tapijt onder je uitstrekken. Voor wie graag rustig aan begint, is een ballonvaart ook een goede optie. 

Vertrek bijvoorbeeld vanuit Hamilton op het Noordereiland en vlieg over de razende Waikato-rivier. Op een heldere dag zie je in de verte de silhouetten van de bergpieken in het Tongariro National Park. Vanuit Queenstown op het Zuidereiland vormen besneeuwde bergketens, het Wakatipumeer en de Shotover-rivier je uitzicht tijdens een ballonvaart. 

5. Bungeejumpen

Tijd voor wat meer adrenaline. Met enkel een elastisch touw om je enkels tuimel je voorover de afgrond in, om op het nippertje weer omhoog te suizen. Bungeejumpen werd uitgevonden in Nieuw-Zeeland! De Kawarau Bridge Bungy was in 1988 namelijk ‘s werelds eerste commerciële bungeejump-aanbieder. En dat vinden wij niet zo gek. Een beter decor voor een sprong in het diepe kunnen we niet bedenken. 

Voor, na en - als je je ogen open houdt - tíjdens de sprong, geniet je van het uitzicht op de Remarkables en de razende Nevis-rivier bij Queenstown. Of kijk je vanaf de Auckland Harbour Bridge uit op de skyline van Auckland

‘s Werelds hoogste sprong waarbij je het water aanraakt is die vanaf een 47 meter hoog platform boven de Waikato-rivier. En bij de Kawarau-brug heb je zelfs de keus om helemaal onder water gedompeld te worden. Als dat je niet spannend genoeg is, kun je altijd nog de Shotover Canyon Swing proberen, waarbij je door een kloof heen geslingerd wordt. 

4. Paragliden

Is bungeejumpen iets te kortstondig naar jouw smaak? Dan is paragliden een goed alternatief. Bij paragliden zit je in een harnas die met touwtjes verbonden is aan een nylon-vlieger. Bij een goede windvlaag ren je een heuvel af, waarna de wind je optilt. Terwijl je boven de grond zweeft, geniet je van  het uitzicht op de vallei onder je. 

Nelson is mede dankzij het goede weer een goede omgeving voor beginnende paragliders. Maar voor spectaculaire uitzichten op de Remarkables en het Wakatipu-meer moet je bij Bob’s of Coronet Peak in Queenstown zijn. ‘s Winters is paragliden boven het enorme Lake Wanaka en de besneeuwde Roys Peak en Mount Aspiring onvergetelijk. Ga je liever niet alleen of blijf je graag wat dichter bij de grond? Maak dan een tandemsprong of ga parasailen boven het meer. 

3. Auckland Sky Walk

Op de skyline van Auckland is de Auckland Sky Tower niet te missen. Met zijn 328 meter is de toren niet alleen het hoogste gebouw van de stad, maar van heel Nieuw-Zeeland! Vanaf het observatiedek op de zestigste verdieping kijk je veilig vanachter het glas uit over de hele stad. 

Maar voor het echte avontuur ga je een paar verdiepingen naar beneden. Want op de 53ste verdieping vind je aan de buitenkant van de toren de Sky Walk: een 1,2 meter brede loopbrug op 192 meter hoogte, zonder leuningen. Terwijl je vastzit in een harnas en aan een kabel wandel je rond de toren. Ondertussen geniet je van het 360 graden-uitzicht op de stad en de haven en leun je een stukje over de rand. Als je durft... Echte helden laten zich daarna via de Sky Jump in het diepe vallen. 

2. Helikoptervlucht

Er zijn nu eenmaal plekken in Nieuw-Zeeland waar je niet zomaar even naartoe wandelt of die vanaf de grond gezien gewoon net iets minder spectaculair zijn. Het vulkanische White Island, de Fox Glacier en Franz Josef Glacier zijn daar voorbeelden van. 

Maar met een helikoptervlucht kom je er dus wél. Stap daarom aan boord van een helikopter en laat je meevoeren naar isolate gletsjers, waar je vervolgens onder begeleiding overheen wandelt. Laat je afzetten bovenop Mount Cook en ski naar beneden, land op White Island en wandel over het vulkanische landschap. Of bewonder het diepblauwe Lake Taupo of de moerassen, watervallen en lagunes rondom Haast van bovenaf. 

1. Skydiven

Na een paar keer oefenen met beide benen aan de grond, brengt een klein vliegtuigje je kilometers de lucht in. Je wordt vastgeklikt aan je instructeur, het luik schuift open, je steekt je benen naar buiten en laat je vallen. Razendsnel suis je naar beneden, tot de parachute openklapt en je ineens in alle rust geniet van de bergen, meren, nationale parken en stranden onder je. 

Je moet er misschien wat moed voor verzamelen, maar als er één plek is om skydiven van je bucketlist te strepen, dan is het wel Nieuw-Zeeland. Daarom zijn de mogelijkheden voor een skydive in Nieuw-Zeeland eindeloos. Queenstown, de hoofdstad van het avontuur, is een van de opties. Maar ook boven Bay of Islands of Abel Tasman National Park kun je skydiven. Onze favoriet is skydiven bij Glenorchy. Vanuit de lucht kijk je neer op eindeloze landschappen die figureerden in de films Lord of the Rings en The Hobbit

Hebben we jou geïnspireerd om een avontuurlijke rondreis door Nieuw-Zeeland te maken? Bekijk hier het aanbod! 

Fotocredits: Bex Walton |  Graeme Churchard | Kesara RathnayakeBleeding Mole

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors