De beste outdoorwinkels van Nederland

De beste outdoorwinkels van Nederland

door Yldau Otter

Met zijn bergen, gletsjers, vulkanen, geisers, baaien en stranden is Nieuw-Zeeland hét outdoor-paradijs. Het besteden van zoveel tijd in de buitenlucht vereist natuurlijk wel speciale kleding en uitrusting. Zo is het belangrijk om je goed voor te bereiden op de weeromstandigheden. Een regenpak mag daarbij niet ontbreken. Ga je veel hiken? Dan heb je goede wandelschoenen en een backpack nodig voor je rondreis door Nieuw-Zeeland.

Gelukkig hoef je dit niet allemaal zelf uit te zoeken. Er zijn genoeg outdoorwinkels in Nederland die jou persoonlijk advies willen geven. Maar bij welke winkel moet je nou zijn? Met alle outdoorwinkels in Nederland zie je soms door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben wij de tien beste outdoorwinkels voor jou op een rijtje gezet! Hierbij hebben wij gekeken naar kleinere, lokale outdoorwinkels met de beste persoonlijke service.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 74 reizen naar Nieuw-Zeeland

1.  Soellaart

Klein Houtstraat 49-53, Haarlem

De in 1900 opgerichte outdoorwinkel Soellaart is misschien wel de oudste outdoorwinkel van Nederland. Over vijf generaties is deze winkel stap voor stap uitgebreid tot een outdoor-walhalla. Zodra je de winkel binnenstapt wordt je hartelijk ontvangen en zijn ze meteen bereid om advies te geven. Je  vindt hier een groot aanbod aan outdoorkleding, tenten, wandelschoenen en wintersportartikelen.

2. Carl Denig

Weteringschans 113-115, Amsterdam

Carl Denig werd in 1892 geboren in Rotterdam. Als kleermaker ging Carl Denig naar Isle of Wight om daar in een zelfgemaakte tent te kamperen met twee vrienden. Nadat ze werden opgepakt omdat ze per ongeluk de nacht hadden doorgebracht op een militair oefenterrein, was er grote belangstelling voor zijn kampeeravontuur. Dit bracht hem op het idee om tenten te produceren. Sindsdien is Carl Denig al meer dan 100 jaar een expert op het gebied van buitensport.
De winkel is gevestigd in Amsterdam en heeft maar liefst vijf etages gevuld met ruim 15.000 outdoorartikelen.

3. Schneider Outdoor

Verwersstraat 10-16, ’s Hertogenbosch

Schneider Outdoor is gevestigd in ’s Hertogenbosch. Deze outdoorwinkel heeft alles voor een actieve vakantie; rugzakken, kookproducten, kaarten, wandelschoenen en nog heel veel meer. Eigenaar Daan Schneider werkt al 35 jaar met buitensport artikelen en is daarom een echte ‘outdoorspecialist’.

Naast de vestiging in ’s Hertogenbosch heeft Schneider Outdoor ook een webshop. Maar voor het beste persoonlijke advies bezoek je de winkel! 

4. Huna Outdoorshop

Regentesseplein 220, Den Haag

Karel Hubertus Nahl zette tijdens de oorlog een ruilhandel op. Direct na de oorlog begon hij een winkel in Den Haag. Deze winkel was eerst gericht op het verkopen van legerkleding en later op regenkleding. Al snel breidde hij het assortiment uit met kampeer- en outdoorartikelen.

Ilja, Jim en Bob zijn nu de drijvende kracht achter het familiebedrijf Huna Camping & Outdoorshop. Huna Outdoorshop heeft een breed en uniek aanbod. Ook heeft de winkel een erg gemoedelijke sfeer.

5. Antilope Outdoor

Cortgene 9, Alblasserdam

Atilope Outdoor vind je in Alblasserdam in Zuid-Holland. Lida en Evert, de oprichters van Antilope Outdoor, hebben zelf een grote passie voor fietsen en wandelen en brengen dit ook met veel enthousiasme over in de winkel. Ook zijn ze erg geïnteresseerd in jouw persoonlijke reisverhaal.

Deze outdoorwinkel is geschikt voor lichtgewicht fietsers of wandelaars. Hier vind je dan ook vooral rugzakken, fietstassen, slaapzakken, lichtgewicht borden en bestek. Ook voor wandel- of fietsschoenen kun je hier terecht.

6. Veneboer Camping & Outdoor

Zuidkade 38-41 Drachten

Bij Veneboer Camping & Outdoor in Drachten vind je een groot assortiment aan kampeer- en outdoorartikelen. Ook ontvang je hier kritisch en persoonlijk advies. Op zoek naar goede berg- of wandelschoenen? Je looppatroon wordt hier opgemeten en je krijgt uitgebreid advies. Zo weet je zeker dat je de geschikte schoenen aangeschaft!

7. Veluwe Outdoor

Stationslaan 41A, Nunspeet

Veluwe Outdoor wordt gerund door een familie die zelf veel ervaring heeft met kamperen, wandelen en scouting. Dit zie je dan ook terug in de manier waarop ze je advies geven. Zo geven ze bijvoorbeeld, als geregistreerde podologen, aangepast schoenadvies.

De outdoorwinkel is speciaal gericht op wandelaars. Hier ga je heen als je een vakkundig advies wil op het gebied van wandelschoenen, outdoorkleding, laarzen, rugzakken, tenten, matjes, sandalen en zakmessen.

8. Mulders dé buitenspecialist

Molenstraat 10, Limbricht

Bij Mulders Berg- en Wandelsport in Limbricht kijken natuurliefhebbers, wandelaars en bergsporters hun ogen uit. In deze 2.000 vierkante meter grote winkel vind je een groot assortiment aan wandelkleding, wandelschoenen, slaapartikelen en kleinere kampeerartikelen. Het personeel van Mulders heeft duidelijk verstand van de producten en denkt actief mee over welk product het beste aansluit bij je wensen.

9. René Vos De Wandelfabriek

Asselsestraat 59, Apeldoorn

Op zoek naar goede wandelschoenen voor je reis naar Nieuw-Zeeland? Dan ben je bij De Wandelfabriek in Apeldoorn op het juiste adres! Hier krijg je namelijk deskundig advies van echte sportpodologen. In de Wandelfabriek vind je zowel duurdere als producten in een lagere prijsklasse.
Wij vonden vooral de service erg goed, ze nemen de tijd voor je en geven deskundig advies.

10.  Bas Buitensport

Bevrijdingsstraat 11, Wageningen

Bas Buitensport is de outdoorspecialist van Wageningen. De drijvende kracht van Bas Buitensport is Ilonne, naast het enthousiast verkopen in de winkel is zij ook bezig met de webshop. In een blog op de website deelt zij informatie over de dingen die op haar pad komen als buitensportliefhebber, als ondernemer en als mens. De gezellige sfeer en de persoonlijke service zijn kenmerkend aan deze outdoorwinkel.

Ben jij je voorbereid in de beste outdoorwinkel van Nederland? Bekijk dan hier het reisaanbod naar Nieuw-Zeeland.  

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors