Geschiedenis van Nieuw-Zeeland

Geschiedenis van Nieuw-Zeeland

door Getaway Travel

De vroegste geschiedenis van Nieuw-Zeeland is in nevelen gehuld waarin feit en fictie door elkaar lopen. Over wie precies de eerste bewoners van het land waren en wanneer deze voor het eerst aanlandden, zijn historici het niet helemaal eens. Wel zeker is dat Nieuw-Zeeland als laatste van de grote stukken land op aarde is gekoloniseerd en een natie vol met verschillende immigranten is.

Er is tevens bewijs dat de Maori's zich er ongeveer duizend jaar geleden vestigden en dat de Nederlander Abel Tasman de ontdekking van dit land in 1642 op zijn naam mag schrijven. Het was de Brit James Cook die in 1769 tijdens zijn reis rond de wereld Nieuw-Zeeland voor Engeland opeiste en koloniseerde. Langzaamaan immigreerden er steeds meer Europeanen die het land naar hun behoeften inrichtten. Tegenwoordig is Nieuw-Zeeland een multicultureel land met inwoners vanuit de hele wereld en heeft het een onafhankelijke identiteit in de wereld.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 124 reizen naar Nieuw-Zeeland

Onafhankelijk advies over je reis naar Nieuw-Zeeland

De reisspecialisten van de Nieuw-Zeeland Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Nieuw-Zeeland. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Nieuw-Zeeland Desk!

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors