Duurzaam reizen Nieuw-Zeeland

Duurzaam reizen Nieuw-Zeeland

door Getaway Travel

Geen land herbergt zo'n diversiteit aan landschappen en bijzondere diersoorten als Nieuw-Zeeland. De Kiwi's zelf noemen hun land niet voor niets 'God's own country'. In Nieuw-Zeeland wordt bovendien veel aandacht besteed aan natuurbescherming en landschapsbehoud. Alles is zo goed geregeld dat het bijna moeilijk is om niet duurzaam op vakantie te gaan. Toch zijn er wel degelijk een aantal dingen waar je rekening mee kan houden, waardoor je de natuur en de bevolking geen schade toebrengt tijdens je reis.

Kwetsbare ecosystemen

De natuurwonderen van Nieuw-Zeeland zijn namelijk niet vanzelfsprekend. Jouw bezoek kan een behoorlijke impact hebben op het land, de natuur en de bevolking. Doordat bepaalde dier- en plantensoorten nergens anders ter wereld te vinden zijn, bevinden ze zich in een kwetsbare positie. Deze ecosystemen kunnen al snel door de mens verstoord worden.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 73 reizen naar Nieuw-Zeeland

Zeker in bestemmingen waar toerisme in korte tijd hard groeit en waar men nauwelijks is voorbereid op dit toerisme, kunnen de negatieve gevolgen groot zijn. Hierbij kun je denken aan afvalproblemen, verlies aan biodiversiteit, geluidsoverlast en landschapsvernietiging. Je kunt als reiziger een deel van deze problemen zelf in de hand houden. Als je hier bewust mee omgaat, maakt dat je vakantie leuker, leerzamer en een stuk duurzamer.

Bewust op reis

Duurzaam toerisme betekent toerisme waarbij je naast je eigen plezier, ook rekening houdt met het milieu en de mensen die wonen in jouw reisbestemming. Toerisme in harmonie met de natuur, waar de lokale bevolking de vruchten van plukt. Je denkt nu misschien aan primitief vakantievieren in een hutje op de hei, maar dat hoeft absoluut niet het geval te zijn. Duurzaam toerisme is niets anders dan een bewuste manier van reizen waarbij je geniet van al het mooist en tegelijkertijd de schoonheden van Nieuw-Zeeland veilig stelt voor de toekomst.

Dit lijkt misschien ingewikkeld en moeizaam, maar dat is het helemaal niet. Er zijn namelijk heel veel manieren waarmee jij op een gemakkelijke manier een steentje kunt bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van Nieuw-Zeeland.

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors