Duurzame activiteiten Nieuw-Zeeland

Duurzame activiteiten Nieuw-Zeeland

door Getaway Travel

Tijdens je reis in Nieuw-Zeeland is het leuk om dingen te ondernemen en daar horen allerlei recreative activiteiten bij. Niet alles is echter even goed voor het milieu. Jetskiën of een helikopter vlucht maken kan natuurlijk hartstikke leuk zijn, toch moet je het niet teveel doen. Het zijn namelijk vormen van recreatie waarbij heel veel Co2 wordt uitgestoten.

Nu zijn er gelukkig nog tal van leuke, ontspannende, actieve of avontuurlijke dingen die je kunt doen in Nieuw-Zeeland zonder dat je daarbij het milieu tot last bent.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 74 reizen naar Nieuw-Zeeland

Wandelen in Nieuw-Zeeland

Wandelen is niet alleen leuk en gezond, de benenwagen is natuurlijk ook de meest duurzame vorm van verplaatsing. Nieuw-Zeeland is een ideaal wandelland. Een meerdaagse tocht door de natuur is één van de belangrijkste redenen om naar dit land aan de andere kant van de wereld te reizen.

Er zijn honderden wandelingen uitgezet. Je wandelt in een kwartiertje naar een waterval om de hoek of klautert dagenlang over gletsjers en door ruige berggebieden. Voor ieder wat wils!

Het land heeft negen wandelingen aangewezen die het allermooist zijn en een goed beeld geven van al het natuurschoon van het land. De zogenaamde Great Walks voeren je van bergtoppen naar stranden en van inheemse bossen naar fjorden en gletsjers. Onderweg spot je diverse diersoorten, zoals zeehonden, dolfijnen en kiwi's.

De wandelingen zijn over het algemeen goed begaanbaar en onderweg kun je overnachten in hutten en op campings.

Fietsen en mountainbiken in Nieuw-Zeeland

Wil je een wat langere afstand afleggen, maar ook actief en milieuvriendelijk bezig zijn? Ontdek dan de schitterende natuur van Nieuw-Zeeland op de fiets! Elk jaar genieten steeds meer mensen van fietsen in Nieuw-Zeeland. Het is de perfecte manier om het land te verkennen. De rustige wegen en het prachtige landschap zorgen voor een heerlijke tijd. Een paradijs voor fietsers!

Omdat Nieuw-Zeeland een maritiem klimaat kent, valt er soms veel regen en is het er behoorlijk winderig. Hierdoor is Nieuw-Zeeland zo'n schoon en groen land.

Surfen in Nieuw-Zeeland

Niet alleen in Australië, ook in Nieuw-Zeeland heb je prima stranden met uitstekende gevolgen waar alle surfers uit hun dak kunnen gaan. Zo is Raglan op het Noordereiland één van de populairste surfspots van de wereld en worden er belangrijke surfwedstrijden gehouden. Mocht je het surfen nog niet helemaal goed in de benen hebben, dan zijn er in Nieuw-Zeeland verschillende surfschools om het te leren. Als je dan eenmaal de mooiste capriolen uithaalt op de golven geeft het een echte kick. En dat alleen met behulp van golfkracht.

Bergbeklimmen in Nieuw-Zeeland

Beschik je over een goede conditie, hou je van actie, heb je geen last van hoogtevrees en wil je Nieuw-Zeeland van bovenaf bewonderen? Ga dan bergbeklimmen.

Nieuw-Zeeland biedt volop mogelijkheden voor bergbeklimmers. De Nieuw-Zeelander Edmund Hillary was samen met de Nepalese Tenzing Norgau de eerste die de Mount Everest beklom. En waar anders kan hij beter getraind hebben dan in zijn eigen omgeving? Je moet er wel wat voor over hebben. Bergbeklimmen is niet goedkoop, maar dan krijg je er ook wel wat voor terug.

De vele bergen en rotsen zijn uitermate geschikt om te klimmen, waarna je kunt genieten van overweldigende uitzichten. Houd er wel rekening mee dat bergbeklimmen een fysiek zware hobby is die een aantal risico's met zich meebrengt. Het is een pre als je al enige ervaring hebt. Zorg ervoor dat je goed voorbereid op weg gaat naar de prachtige bergtoppen die er in dit land te vinden zijn. Ook is het mogelijk om met een gids de bergen in te gaan.

Kajakken in Nieuw-Zeeland

Wil je actief en duurzaam bezig zijn in het water en tegelijkertijd van de flora en fauna kunnen genieten? Huur dan geen jetski, maar ga kajakken! Tijdens een kajaktocht kun je op je gemak genieten van de prachtige omgeving van Nieuw-Zeeland. Je kunt een kajak of kano huren en zelfstandig peddelen door de waterrijke omgeving.

Maar er worden ook meerdaagse tochten georganiseerd, waarmee je zult overnachten in de natuur. Vaak zijn dit avontuurlijke trips. Je vaart bijvoorbeeld door nauwe kloven en steile rotswanden of langs dichtbegroeid regenwoud met metershoge varens. Ervaring is niet nodig: iedereen kan mee!

Duiken in Nieuw-Zeeland

De onderwaterwereld van Nieuw-Zeeland is heel indrukwekkend. Het is dan ook een geweldige ervaring om hier even onderdeel van uit te maken. Duiken kan op veel plekken in Nieuw-Zeeland. Of je nu een huiverige beginneling bent of een gecertificeerde duikliefhebber, voor iedereen is er de mogelijkheid om van het onderwaterleven te genieten.

Zo bieden de eilanden in het noorden, naast prachtig rif, vissen en scheepswrakken, ook aangename temperaturen om te duiken. Helemaal in het zuiden bij Stewart Island is het kouder, maar hier vind je wel de meest gevarieerde flora en fauna onder water!

Als je geen schade toe wilt brengen aan planten of dieren zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten: raak het koraal nooit aan. Koralen zijn levende dieren, die behoren tot bedreigde diersoorten. Ze zijn zeer kwetsbaar en zullen sterven als je ze aanraakt. Ook vissen kun je beter niet aanraken. Je kunt ze namelijk afschrikken of verwonden en in sommige gevallen zelf verwondingen oplopen!

Raften in Nieuw-Zeeland

Samen met andere thrill seekers in een boot watervallen afdonderen? Onophoudende actie en de natuur haar werk laten doen? In Nieuw-Zeeland kun je op verschillende plekken te gekke raftingtochten maken. Onder begeleiding van ervaren rafters vaar je over de wildere rivieren van het land. Via stroomversnellingen en hier en daar een waterval staan je soms rapids van vijf te wachten!

In Nieuw-Zeeland vind je één van de meest wilde rivieren ter wereld: de Wairoa River. Dé uitdaging voor de echte raftinghelden. Je wordt voortgestuwd door stroomversnellingen, dus er hoeft geen energie aan te pas te komen.

Paardentrektochten

Ben je een paardenliefhebber? Dan is er niets mooier dan de prachtige landschappen van Nieuw-Zeeland verkennen vanaf de rug van een paard. Er zijn verschillende plekken in Nieuw-Zeeland waar je paardentrektochten kan boeken. Samen met een gids maak je een tocht door de natuur. De duur verschilt van één middag tot tien dagen. Zeker voor de meerdaagse tochten is enige rijervaring een pré en is het van belang dat in goede conditie verkeert.

De paarden hebben een goede conditie en zijn erop getraind om door het ruige terrein te trekken. Als je niet zeker bent over je rijcapaciteiten, boek dan geen lange tocht. Je kunt zowel jezelf als je paard overbelasten.

Eco-tour naar White Island

White Island is een van de meest fascinerende en toegankelijkste vulkanen op aarde. En ontzettend belangrijk voor de wetenschap. Op Nieuw-Zeelands enige levende mariene vulkaan trekt niet alleen belangstellende reizigers, maar ook wetenschappers van over de hele wereld. De vulkaan is naar schatting tussen de 100.000 en 200.000 jaar oud. Er zijn ecotours die jou de kans geven om dit eiland te ontdekken.

In Whakatane Wharf stap je op de boot die ongeveer 80 minuten later aankmeert op White Island. De tocht is al een ervaring op zich. Je hebt alle tijd om te genieten van de zee en de kans om dolfijnen en zelfs walvissen te spotten! Eenmaal op het eiland krijg je een veiligheidshelm en een gasmasker, waarna je aan het grote avontuur kunt beginnen.

Ervaren gidsen voeren je mee naar de overblijfselen van een oude sulfermijn. Je kunt er de heldere gele sulfer kristallen van dichtbij bewonderen. Als hoogtepunt breng je een bezoekje aan de rand van de hoofdkrater zelf. Dampende, sissende en brullende stoom rijst op uit het kratermeer. Niets is zo indrukwekkend als de oneindige macht van moeder natuur.

Eco-tour naar Farewell Spit

Farewell Spitt is een beschermd natuurreservaat, de grootste zandtong ter wereld en een kustgebied dat van internationaal belang is. Het gebied is ongeveer 35 kilometer lang en de publieke toegang is beperkt tot de eerste 4 kilometer.

Onetahua is de Maori naam voor het gebied. Sinds 1930 zoeken vele planten en dieren hier hun toevlucht. Er leven meer dan 90 vogelsoorten, waarvan sommige jaarlijks wel 12000 kilometer afleggen.

Door het boeken van een eco-tour draag je bij aan de instandhouding van dit gebied. Je draagt bij aan het behoud van een kwetsbaar ecosysteem en het voortbestaan van migrerende vogelsoorten. De tours die je kunt boeken variëren in prijs en lengte. Je rijdt met een speciale eco-bus door het gebied, vanuit waar je een perfect uitzicht hebt. Af en toe maak je een korte stop om bijvoorbeeld een van de zandduinen te beklimmen.

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors