Zijn er levensbedreigende dieren in Nieuw-zeeland?

Zijn er levensbedreigende dieren in Nieuw-zeeland?

door Kimberly Hermans

Ja. Maar Nieuw-Zeeland kent maar één giftige spin: de Katipo. Dit is Moari voor ‘nachtbijter’. Een beet van de Katipo is giftig, maar zeer zeldzaam. De spin is niet agressief en bijt alleen als die wordt geplet. Soms schiet een vrouwtje ook in de verdediging als zij eitjes bij zich heeft. Maar eigenlijk hoef je je er geen zorgen over te maken. In de afgelopen honderd jaar is deze spin niemand fataal geweest. 

In tegenstelling tot buurland Australië is Nieuw-Zeeland vrij van giftige slangen, enge krokodillen en andere gevaarlijke spinnen. Er zijn héél af en toe spinnen gevonden in Nieuw-Zeeland die alleen in Australië voorkomen. Die zijn per ongeluk een keer over de schutting gegooid. 

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 83 reizen naar Nieuw-Zeeland

Voor iedereen die paranoïde is voor enge beesten, is Nieuw-Zeeland dus een ideale vakantiebestemming. Natuurlijk blijven er irritante muggen rondvliegen en zwemmen er in de zee ook haaien rond. Maar je hoeft je in ieder geval niet zorgen te maken over een levensbedreigende slang in je bed. 

Onafhankelijk advies over je reis naar Nieuw-Zeeland

De reisspecialisten van de Nieuw-Zeeland Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Nieuw-Zeeland. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Nieuw-Zeeland Desk!

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors