Mag je nog overal wildkamperen in Nieuw-Zeeland?

Mag je nog overal wildkamperen in Nieuw-Zeeland?

door Kimberly Hermans

Nee. Wildkamperen is niet toegestaan in Nieuw-Zeeland. Veel reizigers denken dat je overal gratis mag gaan en staan, maar dat is onjuist. Tegenwoordig mag je alleen kamperen op aangewezen plekken in de natuur. Als je mazzel hebt zijn deze gratis, maar soms moet je een kleine vergoeding betalen. Met jouw bijdrage kan het park dan weer de toiletten onderhouden. Of nieuwe toiletten bijbouwen. 

Er gelden verschillende regels voor kamperen die afhankelijk zijn van de regio waar je doorheen reist en het type caravan dat je rijdt. Zo zijn er plekken in de natuur waar alleen self-contained campers zijn toegestaan, dus geen tenten en dergelijke. In veel parken is het tegenwoordig namelijk verplicht om te allen tijde in jouw voertuig een plasje te kunnen plegen. 

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 73 reizen naar Nieuw-Zeeland

Controleer dus altijd of je ergens mag overnachten. Vraag het aan een local of ga even naar het bezoekerscentrum. Er zijn zelfs verschillende apps zoals CamperMate waarop je ziet waar je mag slapen en/of er plek vrij is. Wij raden het niet aan om deze regels te overtreden, want de boetes kunnen oplopen tot een paar duizend dollars… Kortom: check, check, dubbelcheck!

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors