Top 8 meest fotogenieke landschappen van Nieuw-Zeeland

Top 8 meest fotogenieke landschappen van Nieuw-Zeeland

door Saskia Bergmeijer

Tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland besef je dat natuurlijke schoonheid écht bestaat. De ijsblauwe gletsjers van Westland National Park staan in contrast met de weidse groene vlaktes. De grootse fjorden van Fiordland snijden in het land met aan de voet donkere meren. Aan de kust worden de glinsterende, satijnen zandstranden van Abel Tasman gekust door een wilde zee en in het binnenland steken immense rotsachtige bergen uit boven weelderige oerwouden. 

Het lijkt haast onwerkelijk, maar dit is de panorama van Nieuw-Zeeland in een notendop. En wie ooit door dit prachtige land heeft gereisd weet: geen topmodel haalt het bij deze beauty, zó fotogeniek is haar natuur. En om even weg te dromen bij de állermooiste plekjes van dit wonderschone land, hebben wij de top acht meest fotogenieke plaatsen voor je op een rij gezet.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

8. Stewart Island

Ben je op het Zuidereiland, maak dan nog even de oversteek naar de áller zuidelijkste plek van het land: Stewart Island.  Baaien met witte stranden worden omringd door de Indische oceaan. Zonsondergangen kleuren de kustlijn oranje en roze wat héél wat romantische kiekjes oplevert. 

7. Marlborough Sounds

Goudgele stranden die grenzen aan azuurblauw water waar dolfijnen en pinguïns nieuwsgierig genoeg zijn om een kijkje te nemen. Wildparken met bladeren en bomen zó groen dat ze wel nep lijken. En vogels in alle kleuren van de regenboog zoals de Kakariki vogel die de achtergrondmuziek van deze schitterende panorama verzorgen. Neem wat extra batterijen mee voor in je camera, want deze plek is werkelijk een genot voor het oog.

6. Abel Tasman

Een zee die blauwer dan blauw is en waar kleurrijke riffen de onderwaterwereld levendig houden. Smalle zandstranden die sierlijk door het water verspreid liggen en inheemse bossen met kabbelende rivieren. Wie zei dat het paradijs op aarde niet bestond?! 

En wat dit plekje éxtra mooi maakt, is dat het vernoemd is naar de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman. 

5. Westland National Park

Het lijkt net een getekende ansichtkaart die zo op je deurmat valt. Maar dit schilderijtje bestaat écht. Breng tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland een bezoek aan Westland en je ziet dat deze plaats echt alles in de strijd gooit om het mooist op de foto te staan. 

Helderblauwe meren die de weerspiegeling van de immense bergen in het water laten zien, regenwoud dat wordt afgewisseld met open grasvlaktes en last but not least: glinsterende gletsjers. 

4. Tongariro National Park

Even denk je dat je op een andere planeet bent beland. En ondanks dat Nieuw-Zeeland óók een heel eind vliegen, is Tongariro National Park gelukkig nog wel op onze aardbol. 

Vulkanische landschappen vol met lavabrokken en stenen vormen de panorama van deze onwerkelijke plek. Sneeuwtopjes liggen op de heuvels waartussen helder groene meren liggen. Zorg voor een opgeladen camera want dit landschap vraagt om een fotoshoot. 

3. Mount Cook

It’s a winter wonderland. Zelfs in de zomer! De hoogste berg van Nieuw-Zeeland is het gehele jaar door zo wit als Sneeuwwitje en weerkaatst in het heldere water onder zich. Ijsrotsen kabbelen rustig over het water en geelgekleurde landschappen steken af bij de groene heuvels. De omgeving van Mount Cook is een waar kleurenpallet.

2. Lake Wanaka

En we komen steeds dichter bij de nummer één van deze lijst. Maar eerst reizen we nog even af naar Lake Wanaka. Zodra je hier aankomt, wordt je aandacht getrokken door iets in het water. Dit keer geen walvis, dolfijn of ijsblok, maar een prachtige boom die staat te poseren voor tientallen lenzen van toeristen. 

De takken zwieren als dansende armen in de wind en de goudgele bladeren schitteren extra door het helderblauwe water die deze natural beauty omringt. Niet voor niets is dit de meest gefotografeerde boom van Nieuw-Zeeland. 

1. Fiordland National Park

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wat is het mooiste van Nieuw-Zeeland? Er is maar één antwoord op deze vraag en dat is: Fiordland National Park. Ontstaan in de verschillende ijstijden, heeft het nu zelfs een plekje op de werelderfgoedlijst van Unesco bemachtigd. Maar waarom dan eigenlijk?

Sprookjesachtige bergen weerkaatsen in het spiegelende water. In de verte hoor je het razende geluid en zie je de witte damp van kletterende watervallen. Immense fjorden en beboste heuvels vormen het thuis voor de zeldzame kiwi, rode herten en gemzen. Dolfijnen dansen door de onderwaterwereld van de meren. Kortom: Fjordland is het ultieme topmodel van Nieuw-Zeeland. 

Kan jij niet wachten om deze mooie plaatsen zelf te fotograferen? Bekijk dan hier alle rondreizen naar Nieuw-Zeeland

Fotocredits:  Paul Stewart

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors