Top 6 leukste activiteiten langs de Thermal Explorer Highway

Top 6 leukste activiteiten langs de Thermal Explorer Highway

door Victorine Sandkuyl

Of je nu op zoek bent naar actieve en spuitende geisers, een spannend avontuur om je adrenaline te verhogen of juist rustig wilt genieten van een lekker wijntje, langs de Thermal Explorer Highway kan het allemaal!

Tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland neemt deze reisroute je mee langs de meest wisselende landschappen. In je auto of camper rijd je in vier dagen van Auckland naar Napier en wij hebben voor je uitgezocht welke activiteiten je echt niet mag missen tijdens deze roadtrip. 

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 73 reizen naar Nieuw-Zeeland

1. Treed in de voetsporen van Frodo 


Op weg van Hamilton naar Rotorua kom je praktisch langs Hobbiton, de oude filmset van Lord of the Rings. Als een echte hobbit loop je hier door de Gouw en wandel je door groene tuinen met wapperende waslijnen en rokende schoorstenen. Bezoek de gezellige hobbit-huisjes en drink een van de echte hobbit-biertjes in de Green Dragon Inn! 

2. Kook een eitje in een geiser

Schrik niet van de typische zwavellucht die in Rotorua hangt, dit komt door de vulkanische activiteit rondom de stad. Sterker nog, zoek de geur juist op en breng een bezoekje aan het thermische gebied Te Puia, vlak buiten de stad. Aanschouw de actieve Pohutu geiser in volle glorie wanneer hij tot wel 30 meter de lucht in spuit of kook een eitje in een van de vele hotsprings. 

3. Maak een tochtje met de Huka Falls Jet 

Hou je wel van de wind door je haren voelen en ben je niet bang voor een paar waterdruppels? Dan is een tochtje met de Huka Falls Jet dé activiteit voor jou tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland! Met een speedboat scheur je over de Waikato rivier naar de Huka Falls, een van de grootste watervallen van Nieuw-Zeeland, en dender je in een rotvaart over het water. Een echte thrillseeker! 

4. Ga skydiven boven Lake Taupo

Avonturiers opgelet, dit is de activiteit voor waaghalzen! Vlieg naar grote hoogte boven Lake Taupo en spring uit het vliegtuig voor de skydive van je leven. Met een uitzicht over het grootste meer van Nieuw-Zeeland en over Mount Tongariro National Park is dit niet alleen een spannende uitdaging, maar ook nog eentje waarvan je lang zult nagenieten. Durf jij het aan tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland? 

5. Doe de ‘finest one-day walk’ 

Vanuit Taupo doe je de spectaculaire Tongariro Crossing, een van de hoogtepunten tijdens je reis door Nieuw-Zeeland. Deze hike brengt je door een adembenemend vulkanische landschap naar grote hoogtes met als hoogtepunt de Emerald Lakes. Je loopt over brokken lava, door de sneeuw en moet kleine beekjes oversteken. Voor deze eendaagse hike hoef je niet in topconditie te zijn, maar de wandeling van acht uur zal je zeker uitputten! 

6. Drink een wijntje bij Mission Estate Winery

Zijn al die adrenaline verhogende activiteiten niet helemaal jouw ding? Dan moet je in Hawke’s Bay zijn, de meest vruchtbare regio van Nieuw-Zeeland en daarom barst het er van de wijngaarden. Vanuit Napier rijd je zo naar Mission Estate Winery, een van de oudste wijngaarden van het land, om heerlijke wijnen te proeven en de oude wijnkelders te bezoeken. Het is tijd om rustig te zitten en te genieten en dat doe je bij Mission Estate Winery

Krijg je helemaal zin om de Thermal Explorer Highway te ontdekken? Wij hebben een ruim aanbod aan reizen voor je! 

Fotocredits: Tom Hall | Jane Nearing | Josh Aggars |

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors