Top 7 activiteiten in Nieuw-Zeeland

Top 7 activiteiten in Nieuw-Zeeland

door Jasper Frederiks

Ruige bergen, heldere wateren, diepe valleien en een eindeloze kustlijn: Nieuw-Zeeland is het land van uitersten. En die overweldigende natuur creëert spectaculaire outdooractiviteiten. Bungeejumpen, paragliden, skiën, raften, skydiven, mountainbiken, paardrijden. Zo kunnen we nog een uur doorgaan.

Daarom hebben wij voor de daredevils onder ons de zeven beste activiteiten in het land van de Kiwi's op een rijtje gezet. Voel jij de adrenaline al door je lijf stromen?

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

7. Paardrijden

Het is vroeg in de ochtend en je klimt op jouw toegewezen paard. Het is iets hoger dan je had verwacht, maar het went gelukkig al snel. Samen met zo'n vijf anderen hobbel je op een rustig tempo door de vallei van Cardrona en vanaf je paard heb je weidse uitzichten over de omgeving. Zo nu en dan gaat het dier in galop en wordt hij goed op de proef gesteld. Wat een avontuur! Op deze manier wakker worden was nog nooit zo leuk.

6. Bungeejumpen

Wist je dat de bungeejump in Nieuw-Zeeland is uitgevonden? Het klinkt misschien eng, maar als je de sprong eenmaal hebt gewaagd, voel jij de koning te rijk. In Nieuw-Zeeland kun je op verschillende plekken bungeejumpen, dus het is aan jou de keus waar je dit graag wilt doen. Kies je voor de hoogste? Voor de jump waarbij je de mooiste uitzichten hebt? Of zie je een sprong in een ravijn wel zitten? Een ding is zeker: dit mág je niet missen tijdens een rondreis.

5. Wijntour op de fiets

Je stapt op een mountainbike en je doorkruist op z'n Hollands de wijngaarden van Nieuw-Zeeland in de provincie Marlborough. Het zonnetje schijnt op je gezicht en je proeft bij verschillende huizen de beste wijnen van het land. Langzaam maar zeker word je licht in je hoofd en smaken de wijnen steeds iets beter. Na een paar uur besluit je dat het wel genoeg is en proost je nog één keer om deze heerlijke, zonnige dag af te sluiten.

4. Rodelen

Rodelen, maar dan nét even anders. Je stapt in je eigen karretje en je krijgt een korte instructie: hoe rem je, hoe geef je extra gas en last but not least: hoe stuur je met je kar? Als jij deze handelingen onder de knie hebt, is het tijd voor het echte avontuur. Je daalt in een rap tempo het parcours af, maar het is niet zomaar een parcours. Onderweg kom je verschillende obstakels tegen, zoals bumpers en heuvels. Aan jou de taak om met volle snelheid nergens tegen aan te botsen en alles te ontwijken!

3. Jetboat

In Nieuw-Zeeland zijn er verschillende Jetboattours te boeken, maar de Shotover Jet is de meest spectaculaire. Je maakt een snelle tocht over het water, waarbij je zeker niet droog blijft. De Jetboat heeft slechts tien centimeter water nodig om te varen en scheert met zo'n 85 kilometer rakelings langs de canyonrotsen. Houd je handen binnenboord en zet je schrap wanneer de piloot een 360 graden spin maakt.

Je maakt meerdere tochtjes over het felblauwe water van de Shotover River. In totaal duurt ieder ritje zo'n twintig minuten. Wil je nog een keer? Dat kan! Het tweede ritje kost je slechts 22 euro, dus je kunt gelijk weer instappen. Kaartjes koop je bij The Station in het centrum van Queenstown of op de site van de Shotover Jet.

2. Skydive

Heb je het bungeejumpen achter de rug? Mooi, dan kan je door naar de volgende extreme activiteit: skydiven. In een klein vliegtuig word je kilometers de lucht in gebracht, terwijl je wordt vastgemaakt aan jouw instructeur. En dan is het tijd voor het echte werk. Het luik gaat open en je gaat op het randje zitten van het vliegtuig. Met je benen bungel je voor een paar seconden naar buiten en dan laat je je langzaam gaan.

Met een extreme vaart val je naar beneden en je gilt je longen bijna uit je lijf. Het lijkt wel alsof je aan het dromen bent. En net voordat je even niet meer weet waar je bent, gaat de parachute open en kan je rustig bijkomen en van de mooie omgeving genieten.

1. Heli-hike

Je stapt in een helikopter en de adrenaline giert door je lichaam. De helikopter stijgt met volle vaart op en maakt een snelle bocht. Je ziet het gletsjerijs al in de verte verschijnen, tussen de enorme rotswanden. Je bevindt je slechts een paar meter boven de afgrond, wat langzaam verandert van gesteente tot ijs. Lijkt deze ervaring jou ook wat?

Mooi, want dit is precies wat je op je bucketlist moet zetten als je naar Nieuw-Zeeland gaat. En om die belevenis nog completer te maken, laat de piloot de heli tot stilstand komen en stap je uit óp de gletsjer. Voor zo'n twee uur mag je met spikes onder je voeten hiken op het ijs en klim je door nauwe gletsjerwanden. Een bekende aanbieder van Helicopter tours is The Helicopter Line.

Hebben we je geïnspireerd om een rondreis door Nieuw-Zeeland te maken? Bekijk hier alle rondreizen!

Fotocredits: Marcus Hansson | Josh Aggars

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors