Nóg vijf mooie meren in Nieuw-Zeeland

Nóg vijf mooie meren in Nieuw-Zeeland

door Victorine Sandkuyl

Je wist al dat Nieuw-Zeeland mooi was. Want: Lord of the Rings is hier opgenomen. En een van de mooiste hikes ter wereld, de Milford Track, is hier te vinden. Oh en hadden we al gezegd dat je hier grotten hebt die worden opgelicht door miljoenen gloeiwormen?

Het moge duidelijk zijn, Nieuw-Zeeland hoort op je bucketlist. En mocht het daar nog niet op staan, dan voeg je dit prachtige land heel snel toe nadat je erachter bent hoeveel waanzinnige meren Nieuw-Zeeland rijk is.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 72 reizen naar Nieuw-Zeeland

Eerder deelden we al de vijf mooiste meren van Nieuw-Zeeland met jullie, maar eigenlijk zou je Nieuw-Zeeland gewoon het Land van de Mooiste Meren moeten noemen, zóveel mooie meren zijn hier te vinden. Dus om het je iets makkelijker te maken hebben we nog eens vijf meren uitgekozen die je niet mag missen tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland.

5. Champagne Pool

Water borrelt naar het oppervlak net zoals de luchtbelletjes in een glas champagne doen. Het water heeft een typische okerkleurige kleur door de aanwezigheid van verschillende mineralen in het water. Je staat aan de rand van de Champagne Pool, een van de meest bijzondere meren in Nieuw-Zeeland.

Vlakbij Rotorua vind je het Wai-O-Tapu Thermal Wonderland, een geothermische omgeving vol modderpoelen, geisers en dus de Champagne Pool. Een must-see op het Noordereiland!

4. Lake Rotoiti

Op het Zuidereiland vind je de meest bijzondere meren en ook Lake Rotoiti in het Nelson Lakes National Park mag je niet missen. Het water van dit gletsjermeer is zo uitnodigend, je krijgt meteen de neiging je hand erin te steken of er zelfs in te duiken.

Maar pas op, want in de winter kan het water erg koud zijn en is het dus af te raden om erin te zwemmen. In de zomer vermaak je je daarentegen prima op Lake Rotoiti: ga waterskiën, huur een bootje of spring in het verkoelende water.

3. Blue Lake

Daarna reis je verder door het Nelson Lakes National Park en verscholen tussen de bergen en bossen vind je Blue Lake. Dit relatief kleine meer is niet alleen heilig voor de Maori, ook staat het bekend om haar heldere water. Wetenschappers zeggen dat het water in Blue Lake het meest heldere zoetwater uit een natuurlijke bron ter wereld is.

En dat zie je! Wow, het water is zo helder en blauw dat het bijna pijn doet aan je ogen. Flink knijpen dus als de zon schijnt, maar niet vergeten om van het moment te genieten.

2. Lake Matheson

Op je volgende stop tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland weet je niet wat je ziet; het water van Lake Matheson lijkt wel een spiegel. Op een heldere dag doet deze zogenaamde mirror lake zijn naam eer aan, de kans is namelijk erg groot dat je dan Mount Cook en Mount Tasman in het water weerspiegeld ziet. Voor de mooiste uitzichten moet je wel vroeg je bed uit, want dan is het vaak bijna windstil en lijkt het water het meest op een spiegel.

1. Lake Wanaka

Vanaf Mount Roy heb je het beste uitzicht, maar ook als je gewoon aan de oever van het meer staat ervaar je de schoonheid van Lake Wanaka. Dit meer, gelegen aan het pittoreske stadje Wanaka, ademt rust, in tegenstelling tot grotere zus Lake Wakatipu bij Queenstown.

Het laatste onmisbare meer tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland, Lake Wanaka, is dé plek om te zwemmen, te vissen, een bootje te huren of om een goede wandeling te maken. En vergeet ook niet een foto van de Lone Tree te maken, een van de meest gefotografeerde bomen in heel Nieuw-Zeeland.

Sta jij te popelen om deze mooie meren van Nieuw-Zeeland met eigen ogen te aanschouwen? Wij hebben de beste vliegtickets naar Nieuw-Zeeland voor je!

Fotocredits: macronix | travelbllgr | Flying Kiwi Tours | Arran Bee | Luke Behal

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors