Wai-O-Tapu Thermal Wonderland
9,5
9,5 Algemene ervaring
10,0 Mooi
9,0 Bereikbaarheid
- Wildlife

Wai-O-Tapu Thermal Wonderland

door Getaway Travel

De naam van dit park geeft misschien het idee dat je zojuist een pretpark bent binnengelopen, en eigenlijk is dat ook zo. Wai-O-Tapu Thermal Wonderland is een pretpark van de natuur; een wonderlijk land met kleurrijke kraters, geisers en meren. Je valt hier van de ene verbazing in de andere door de bizarre kleuren die de natuur heeft gebruikt. Namen als 'The Devil's Home' en 'Boiling Mud Flat' prikkelen je nieuwsgierigheid.

Een wandeling door het Wai-O-Tapu Thermal Wonderland is ongeveer anderhalve kilometer lang en duurt zo'n veertig minuten.

ZELF NAAR Bay of Plenty?

Bekijk alle 45 reizen naar Bay of Plenty

Kleurenpalet

Tijdens je wandeling door het park kom je langs verschillende natuurverschijnselen, die bijna met opzet de mooiste kleuren lijken te hebben meegekregen. Zo is het Artist's Palette een verzameling kleurige plassen, binnen een enorm geel plateau. Uitkijkplatforms bieden je prachtig zicht op het palet. Door de bossen loop je verder naar het volgende platform, terwijl je ondertussen steeds meer aan de kenmerkende zwavellucht gewend begint te raken.

De gigantische Champagne Pool is misschien wel de populairste bezienswaardigheid binnen het park. Het water van deze poel vult een krater die zo'n 700 jaar geleden ontstaan is. Als champagne borrelt het water naar het oppervlak, waar de watertemperatuur 74 graden is. Resten uit de oude krater borrelen omhoog in het water en stollen wanneer ze bij de rand van de poel komen, wat de poel zijn typische okerkleurige kleur geeft.

Aan het eind van je ronde door dit prachtige park kom je bij het felgroene water van het 'bad van de duivel'. Deze kleur ontstaat door de grote hoeveelheid zwavel in het water.

Lady Knox Geyser

Een ander hoogtepunt is de Lady Knox Geyser. De geiser spuit trouw iedere ochtend om 10.15 een uur lang tot een hoogte van 21 meter! De natuur houdt er geen klok op na, dus om de geiser op weg te helpen wordt er rond 10.10 uur een beetje natuurlijke zeep in de geiser gedaan, wat de opgebouwde spanning in de enorme bel diep in de geiser breekt, waarna het water zijn weg naar buiten maakt.

Deze geiser bevindt zich even buiten het park. Een kaartje hiervoor koop je bij de ingang van het park zelf, waarna je een stukje terug zult moeten rijden om de geiser te bewonderen. Ook de bekende borrelende modderpoelen bevinden zich even buiten het park, en kun je dus het beste bezoeken op weg naar het park, of op de terugweg.

Het park ligt dertig kilometer ten zuiden van Rotorua op het Noordereiland, vlak aan de Highway 5.

Reizen Bay of Plenty

Reviews Wai-O-Tapu Thermal Wonderland

Uniek landschap - Wai-O-Tapu Thermal Wonderland (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Leonie Regnerus op 05 november 2017

Op ongeveer 30 minuten rijden vanaf Rotorua vind je Wai-O-Tapu Thermal Wonderland. Ik vond dit één van de mooiste bezienswaardigheden van het Noordereiland. Je betaalt zo'n 20 euro voor een entree ticket, maar je krijgt echt waar voor je geld!
Dit geothermisch gebied is iets wat je waarschijnlijk nog nooit hebt gezien en de kleuren en geuren zullen je enorm prikkelen ;-). Een Instagram-filter over je foto is niet nodig, de kleuren knallen van je beeldscherm, echt prachtig! Er zijn verschillende meren en overal wordt informatie gegeven via bordjes.
Erg informatief om wat meer over dit natuurverschijnsel te leren. Als je echt iets unieks wilt beleven, dan mag je Wai-O-Tapu Thermal Wonderland zeker niet overslaan!!

9,0
9 Algemene ervaring
10 Mooi
8 Bereikbaarheid
nvt Wildlife

Pluspunten Wai-O-Tapu Thermal Wonderland

 • Informatief
 • Geothermische activiteit
 • Natuur
 • Vulkanisch
 • Kleurrijk
 • Geurrijk
 • uniek landschap

Minpunten Wai-O-Tapu Thermal Wonderland

 • toeristisch
Ultieme tip: Neem een goede camera mee voor het schieten van prachtige foto's!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Schitterende kleuren, bijzondere geuren (bezocht in november 2012)

Review geschreven door R.c. van der Post op 28 januari 2017

Schitterende omgeving, fantastische kleuren en heel bijzonder om te ervaren. Verbazingwekkend dat dit allemaal natuurlijk is. De wandeling door het park is heel goed aangelegd en voor iedereen goed te doen, en voert je langs thermale bronnen in allerlei kleuren variërend van groen tot oranje. Houd er alleen rekening mee dat de geur van de zwavel je al van verre tegemoet komt... En houd kleine kinderen in de gaten, want de bronnen zien er heel verleidelijk uit, maar zijn levensgevaarlijk!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Mooi
10 Bereikbaarheid
nvt Wildlife

Pluspunten Wai-O-Tapu Thermal Wonderland

 • Goed bereikbaar
 • Goede parkeergelegenheden

Minpunten Wai-O-Tapu Thermal Wonderland

 • Heel toeristisch
Ultieme tip: Neem je fototoestel mee! De kleuren zijn echt waanzinnig!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors