Mount Maunganui Jouw vakantie naar Nieuw-Zeeland begint hier!

Mount Maunganui

door Getaway Travel

Mount Maunganui is naast een belangrijke haven van Nieuw-Zeeland een leuke badplaats op een schiereiland aan de monding van de Tauranga Harbour. Dit is een populaire vakantieplek van de Kiwi's dankzij de prima stranden. Vooral het mooie Ocean Beach is in trek bij zwemmers en surfers en is maar liefst vijftien kilometer lang.

Grote berg

De stad is genoemd naar de 'berg' Maunganui, wat 'grote berg' betekent. Hoewel deze met 323 meter niet zo indrukwekkend hoog is, is een klim naar de top absoluut de moeite waard. Je hebt hier niet alleen onbelemmerde vergezichten over de kust en omgeving, maar je kunt er ook de contouren zien van een voormalige pa, een versterkt Maori-dorp.

ZELF NAAR Bay of Plenty?

Bekijk alle 44 reizen naar Bay of Plenty

Zoutwaterbronnen

Ben je weer beneden, kun je relaxen in de Hot Salt Water Pools. Dit zijn warme zoutwaterbronnen die aan de voet van Mount Maunganui vanuit veertig meter diepte opborrelen die zorgen voor heet water van zo'n 45 graden Celsius. Er zijn ook thermische baden waar het water zo'n 39 graden is, waarin je heerlijk kunt relaxen.

Mount Maunganui ligt aan de Bay of Plenty op het Noordereiland aan Highway 2. Vanuit Tauranga stoppen er bussen.

Mount Maunganui zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Nieuw-Zeeland Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Nieuw-Zeeland. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Nieuw-Zeeland Desk!

Reizen Bay of Plenty

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors