Nga Tapuwae o Toi

Nga Tapuwae o Toi

door Getaway Travel

Nga Tapuwae o Toi, oftewel, in de voetsporen van Toi, is één van de bekendste wandelingen in de Bay of Plenty. Volgens een oude traditie was het stamhoofd Toi een afstammeling van Tiwakawaka. Deze kleinzoon van de volksgod Maui kwam als één van de eerste Maori aan in de Bay of Plenty.

Toi's nederzetting

De wandeling brengt je onder andere naar Toi's pa (nederzetting), waarvan wordt gezegd dat dit de oudste pa in Nieuw-Zeeland is. De tocht is zestien kilometer lang, maar je hoeft hem niet in één keer te lopen. Dat maakt deze wandeling geschikt voor iedereen, je kunt er zo lang over doen als je wilt.

ZELF NAAR Bay of Plenty?

Bekijk alle 45 reizen naar Bay of Plenty

Vier reservaten

Nga Tapuwae o Toi omvat vier grote reservaten: Kohi Point Scenic Reserve, Ohope Scenic Reserve, Mokoroa Scenic Reserve en Ka-pu-Terangi Historical Reserve. Onderweg kom je van alles tegen. Vogelkolonies, inheemse bossen en prachtige uitzichten over zee en land.

Je vindt de wandeling in Whakatane, in het oosten van de Bay of Plenty. De beste startplaats is onderaan de Mokoroa Gorge, net naast de uitgang van het Mokoroa reservaat.

Reizen Bay of Plenty

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors