Cape Kidnappers

Cape Kidnappers

door Getaway Travel

Cape Kidnappers ligt zo'n twintig kilometer ten zuiden van Napier en heeft, net zoals vele andere plekken in Nieuw-Zeeland, zijn naam te danken aan ontdekkingsreiziger James Cook. Toen deze kapitein in 1769 hier voor anker ging, probeerden enkele Maori zijn Tahitiaanse vertaler te ontvoeren.

De Maori geloven dat de sikkelvormige baai een magische haak vormt die door Maui - degene die Nieuw-Zeeland geschapen zou hebben - werd gebruikt om het Noordereiland als een vis uit de zee te trekken.

ZELF NAAR East Cape?

Bekijk alle 16 reizen naar East Cape

Jan-van-gents

De attractie van vandaag bij Cape Kidnappers zijn de duizenden jan-van-gents die hier op de krijtrotsen nestelen. Deze gigantische vogels met een spanwijdte van twee meter leggen hier rond oktober en november hun eieren. De kuikens komen na zes weken uit hun ei. Na twee à drie jaar komen ze terug naar Cape Kidnappers om zelf te broeden.

Bezoektijd

Je kunt deze baai bezoeken tussen 1 november en 30 juni; daarbuiten krijgen de vogels alle rust om te paren en te nestelen. Er zijn verschillende manieren om deze bijzondere kolonie te bezoeken. Er gaan excursies met bussen, quads en tractoren en bij laag water kun je de acht kilometer tocht ook bewandelen. Je komt dan langs de hoge kliffen met verschoven aardlagen als gevolg van aardbevingen.

In Napier en Hastings op het Noordereiland kun je verschillende tours naar Cape Kidnappers boeken bij de Tourist Centres. Deze steden bereik je via Highway 2.

Reizen East Cape

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors