Hawke's Bay Jouw vakantie naar Nieuw-Zeeland begint hier!

Hawke's Bay

door Getaway Travel

Dankzij de vele zonuren, het zachte klimaat en de verschillende bodemsoorten is de grond van Hawke's Bay erg vruchtbaar en wordt deze regio ook wel 'de fruitschaal van Nieuw-Zeeland genoemd'. Het gebied is dan ook gezegend met vele geweldige wijngaarden.

Alle klassieke druivensoorten als de chardonnay en de cabernet sauvignon worden met een hoge standaard met zowel traditionele als moderne geproduceerd.

ZELF NAAR Hawke's Bay?

Bekijk alle 14 reizen naar Hawke's Bay

Wijnevenement

Niet alleen Kiwi's waarderen deze wijnen, maar de rest van de wereld lijkt ook deze smaak te pakken hebben wat tot uiting komt in verschillende internationale bekroningen. Elk jaar begin februari vindt hier een van de belangrijkste wijnevenementen van het jaar plaats: Harvest Hawke's Bay.

Je kunt dan bij verschillende wijngaarden hun wijnen proeven onder het genot van een hapje en begeleid met verschillende activiteiten.

Tour vanuit Napier

Mocht je niet rond die tijd in Hawke's Bay vertoeven, kun je natuurlijk ook de rest van het jaar de wijnen proeven. Bij het Visitor Information Centre in Napier kun je de brochure 'Tread the Winetrail' krijgen met de belangrijkste wijnhuizen van deze regio.

Aanrader is deze omgeving per fiets te verkennen. Het is er namelijk vlak en de afstanden niet al te groot. Fietsen kun je huren in Napier. Maar er worden vanuit Napier ook diverse excursies georganiseerd waarvan sommigen ook langs kleine kunstgaleries in de buurt gaan.

Wijnhuizen

Te Mata Estate Winery is de oudste en een van de meest succesvolle en prestigieuze wijnproducenten van Hawke's Bay. Hier worden voornamelijk rode wijnen geproduceerd. Een ander gerenommeerd wijnhuis is Mission Estate Winery die in 1851 door Franse missionarissen is gesticht. Het ligt prachtig op een heuvel met uitzicht op de golvende wijngaarden en heeft een uitstekend restaurant.

Park Estate was ooit een traditionele boomgaard en produceert nu drie verschillende dranken: druivenwijn, vruchtenwijn van appel, kiwi, boysenberry en feijoa en natuurlijke vruchtensappen. Je kunt er naast wijn ook vers fruit kopen.

C.J. Pask Winery is een andere aanrader. Dit wijnhuis heeft een mediterrane sfeer en produceert druiven met een rijke fruitsmaak van een zeer goede kwaliteit. Hiermee is C.J. Pask Winery een van de beste wijnproducenten van de regio.

Hawke's Bay ligt aan de oostkust van het Noordereiland. In Napier aan Highway 2 kun je meer informatie over wijntours krijgen.

Reizen Hawke's Bay

Meer Hawke's Bay

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors