Taumata

Taumata

door Getaway Travel

Hawke's Bay is de trotse eigenaar de langste plaatsnaam ter wereld te herbergen!

Vaak wordt gezegd dat Wales deze eer heeft met, komt 'ie, Llanfairpwllgwyngllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogoch. Maar het is toch Nieuw-Zeeland dat de meeste moeite heeft met het uitspreken en in één keer goed opschrijven van de naam van een dorp.

ZELF NAAR Hawke's Bay?

Bekijk alle 16 reizen naar Hawke's Bay

Haal maar even diep adem en zeg dan: Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaunga-horonukupokaiwhenuaktanatahu....

Zo. Gelukkig wordt hij door velen afgekort tot Taumata.

De landeter

De naam komt uit een Maori-taal en heeft zijn betekenis te danken aan de oude stamleider Tamatea Pokaiwhenua, die volgens de legende veel over het Noordereiland reisde en onderweg het land opat.

De betekenis van de langste plaatsnaam is als volgt: de top van de heuvel waar Tamatea, de man met de grote knieën die bergen beklom en verslond en beter bekend was als de Landeter, fluit speelde voor zijn liefde.

Plaatsnaambord

Wil je met het bord waar deze plaatsnaam helemaal op staat op de foto, volg dan vanaf Waipukurau in het zuidoosten van het Noordereiland zo'n veertig kilometer de weg naar kust richting Porangahau. Wanneer je bij de kruising bij Magaorapa bent, volg dan de borden met 'Historic Sign'.

Reizen Hawke's Bay

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors