Hauraki Gulf Islands

Hauraki Gulf Islands

door Getaway Travel

Vlakbij Auckland ligt een groep eilanden die tot de mooiste ter wereld horen! Dit zijn de Hauraki Gulf Islands en deze liggen ten oosten van de stad. De eilanden Rangitoto, Motutapu, Waiheke, Great Barrier en Little Barrier, door de Maori ook wel 'drijvende eilanden' genoemd, zijn door hun faciliteiten makkelijk te bezoeken.

Onder de Hauraki Gulf Islands bevinden zich ook enkele eilanden met zeldzame vogels en inheemse bomen en planten die daarom beschermde reservaten zijn.

ZELF NAAR Auckland Region?

Bekijk alle 54 reizen naar Auckland Region

Cruises en zeilboten

Er worden verschillende cruises naar de eilanden georganiseerd, onder andere met prachtige negentiende-eeuwse zeiljachten. Een goedkopere optie is de ferry die je in tientallen minuten vanaf het Ferry Building in Auckland naar de eilanden brengt.

Ben je wat avontuurlijker, huur dan een zeilboot en vaar zelf naar deze pareltjes in de Hauraki Gulf.

Slapende vulkaan

Rangitoto ligt slechts tien kilometer ten noordoosten van Auckland en is een al 250 jaar slapende vulkaan. Hier kun je wandelen en heb je vanaf de top van de vulkaan geweldige panorama's. Motutapu ligt naast Rangitoto en de twee eilanden zijn met een weg aan elkaar verbonden.

Motutapu is in tegenstelling tot Rangitoto bijna helemaal met gras bedekt waar schapen en andere vee op grazen. Ook hier kun je mooie wandelingen maken en een rondje rondom het eiland zal je ongeveer drie uur kosten. Je kunt hier een nachtje blijven slapen op de camping.

Bedreigde vogels

Houd je van vogels, dan moet je naar Tiritiri Matangi Island. Dit eiland is een open natuurreservaat waar inheemse bomen zijn geplant en bijna tachtig soorten met uitsterven bedreigde vogels zijn uitgezet. Reserveer wel van tevoren en neem zelf eten mee want dit eiland is helemaal back to nature; er zijn dus geen supermarkten of cafetaria's.

Waiheke Island

Waiheke Island is het populairste eiland van de Hauraki Gulf Islands en een van de grootste van de groep. Je vindt hier veel accommodatiemogelijkheden en restaurants. Veel Aucklanders trekken hier in het weekend heen om even te relaxen aan de witte zandstranden, de zee en de schitterende baaien. De temperatuur is hier doorgaans hoger dan in de stad en er zijn meer uren zon.

Mocht je genoeg hebben van het strand, dan heb je op Waiheke Island nog genoeg andere mogelijkheden om je te vermaken. Zo kun je wandelen door de inheemse bossen met kauri-bomen en ook het oostelijke gedeelte van het eiland leent zich uitstekend hiervoor. Ook zijn er diverse wijngaarden waar je wijn kunt proeven.

Waiheke Island heeft een alternatieve reputatie dankzij de aanwezigheid van vele kunstenaars, ateliers en biologische boerderijen. Je kunt hier dan ook verschillende ateliers en galeries bezoeken, bijvoorbeeld Artworks.

Primitief eiland

Great Barrier Island is het grootste eiland van de Hauraki Gulf Islands en is dankzij de schitterende natuur, de stranden en de zee geliefd onder de Aucklanders. Het is er nog steeds behoorlijk primitief.

Zo wordt de elektriciteit verzorgd dieselgeneratoren en windmolens, komt het drinkwater van de op de daken opgevangen regen en zijn de wegen onverhard. Je kunt hier zwemmen, duiken, mooie wandelingen door de dichtbegroeide bossen maken, kajakken aan de westkust en fanatieke surfers kunnen hun hart ophalen aan de ruige oostkust.

Dierenparadijs

Little Barrier Island is een waar dierenparadijs waar verschillende bedreigde diersoorten leven in inheemse bossen. Het is alleen mogelijk dit eiland te bezoeken met een lastig te verkrijgen vergunning. Kawau Island is makkelijker te bereiken en hier leven ook diverse interessante diersoorten als pauwen en parma-wallabies. De vegetatie is schitterend met onder andere mangroven, varens, mossen en orchideeën.

Vanuit Auckland op het Noordereiland vertrekken er verschillende ferries naar de eilanden.

Reizen Auckland Region

Meer Hauraki Gulf Islands

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors