Piha
-
- Algemene ervaring
- Mooi
- Bereikbaarheid
- Wildlife

Piha

door Getaway Travel

Piha is al lang een favoriet strand onder de Aucklanders, artiesten en kunstenaars en nog niet erg ontdekt door toeristen. Langs het water staan mooie villa's met tennisbanen en andere luxe voorzieningen, maar je vindt er ook wat meer toegankelijke strandtenten en accommodatie-mogelijkheden.

Surfstranden

De stranden van Piha zijn geweldig maar door de harde wind is de branding ruig. Het is dus niet zo gek dat je hier een hoop surfers tegenkomt. De Piha Surf Life Saving Club is hier voor velen dé ontmoetingsplek. Vooral in de zomer komt het hier helemaal tot leven en bruist Piha! Er zijn vooral in de weekenden veel feesten en optredens.

ZELF NAAR Auckland Region?

Bekijk alle 56 reizen naar Auckland Region

In deze periode zijn er verschillende surfcompetities, je struikelt er over de Kiwi surfdudes and girls. Let er wel op dat de stromingen hier gevaarlijk kunnen zijn en omstandigheden om kunnen slaan. Gelukkig zijn er life guards die je in de gaten houden.

Rustige stranden

Ben je op zoek naar wat meer rustige stranden aan deze kust, ga dan acht kilometer naar het noorden naar Te Henga of Bethells Beach. Hoewel er wel een surfclub is, wordt dit strand met mooie duinen minder bezocht dan die van Piha.

Archeologen ontdekten dat deze plek eeuwenlang werd bewoond door Maori. Er is op Ihumoana Island, vlakbij het strand, een goed bewaarde pa - een versterkt Maori dorp - ontdekt.

Strand van The Piano

Even ten zuiden van Piha ligt het strand van Karekare. Hier is aan de voet van een waterval een poel om te zwemmen en er zijn verschillende idyllische picknickplekken. Op dit strand is de beroemde film The Piano van Jane Campion opgenomen. Nog verder naar het zuiden ligt het meest ruige maar ook het mooiste gedeelte van de kust: Whatipu.

Whatipu ligt aan de ingang van de Manukau Harbour en wordt gedeeltelijk geblokkeerd door een zandplaat. Hier zijn verschillende schepen gestrand, waaronder de tragische ramp in 1863 van de HMS Orpheus. Van de 259 bemanningsleden overleefden er slechts zeventig. Ondanks deze tragedie is het strand zeker de moeite waard.

Piha ligt aan de westkust van het Noordereiland en is te bereiken via Highway 16 en de Henderson Road naar het westen.

Reizen Auckland Region

Reviews Piha

Surf time at Piha beach (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Daisy Brinks op 12 mei 2017

Just a small place with a good beach. Take enough stuff with you, because there are only 2/3 shops there. When you want to surf, than is this place a good option! (when te waves are good ;-) ) They also have nice waterfalls that you can visit.

Pluspunten Piha

  • beach
  • waterfalls

Minpunten Piha

  • no gas station and not many shops
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors