Sky Tower Auckland Jouw vakantie naar Nieuw-Zeeland begint hier!

Sky Tower Auckland

door Getaway Travel

In 1997 werd het centrum van Auckland opgefrist door de komst van Sky City met als grootste attractie de imposante Sky Tower. Deze toren is maar liefst 318 meter hoog en mag zich tegenwoordig de hoogste toren van het zuidelijk halfrond noemen! Hier kijk je 360 graden in de rondte kijken en jezelf testen op hoogtevrees door je op de glazen vloer te begeven.

Glazen lift

Je kunt er zelfs voor kiezen met een glazen lift omhoog te gaan. Vanaf de vier observatiedekken kun je bij helder weer tot tachtig kilometer ver kijken en het Orbit Restaurant draait in een uur helemaal rond. Dus kun je vanuit je luie stoel mooi Auckland en omgeving bekijken. 's Avonds trekt de toren zelf aandacht door de opvallende verlichting en tijdens de Kerst krijgt de toren zelfs verschillende kleuren.

ZELF NAAR Auckland?

Bekijk alle 53 reizen naar Auckland

Zijn de glazen liften en de vloer voor jou niet uitdagend genoeg? Voor een nog spectaculairder uitzicht doe je de Vertigo Climb. Hiermee klim je binnenin de toren tot driehonderd meter omhoog en kom je op het allerhoogste uitkijkpunt van het zuidelijk halfrond!

Sky Jump

Van je duizeligheid en het onovertroffen uitzicht bekomen en adrenaline, heeft de Sky Tower nog iets leuks voor je: de Sky Jump! Dit is de allerhoogste sprong ter wereld die je vanaf een toren kunt maken.

Het is geen gewone bungee jump want bij de Sky Tower hang je hier niet ondersteboven aan een koord. Hier trek je een flying suit aan, ga je omhoog, geniet je nog even van het uitzicht en spring je à la Superman, of Superwoman, naar beneden. Met een snelheid van zo'n 75 kilometer per uur ga je zo'n achttien seconden richting aarde en land je netjes met beide voeten op de grond.

De ingang van Sky Tower zit in het centrum van Auckland aan de Hobson Street, een zijstraat van Queens Street. Op de website van Sky Tower vind je meer over het entertainment en andere praktische informatie.

Nog meer excitement

Vanaf het Mercure Hotel kun je de Ground Rush maken: al abseilend daal je van de top van dit hotel naar beneden. Mocht dit niet snel genoeg gaan, kun je nog een vrije val van twintig meter maken. De Auckland Harbour Bridge kun je beklimmen tijdens een 2,5 uur durende tour maar je kunt deze brug ook als bungee jumpplatform gebruiken.

Ben je als thrill seeker op zoek naar nog meer fun and excitement? Doe dan de Sky Screamer. Deze attractie belooft je de 'buzz of your life': je zit naast twee andere adrenaline kickers in een stoeltje en je wordt met tweehonderd kilometer per uur de lucht ingeschoten! 

Reizen Auckland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors