Auckland Museum

Auckland Museum

door Getaway Travel

Op het hoogste punt van het Auckland Domain ligt het Auckland Museum, ook wel Auckland War Memorial Museum genoemd. Dit volkenkundig en natuurhistorisch museum doet je van de buitenkant een beetje denken aan het klassieke Parthenon in Athene, door de neoklassieke zuilen aan de voorkant en de locatie op een heuvel.

Kunst en exposities

Binnen is van alles te zien, zoals exposities van Aziatische kunst, oude gevechtsvliegtuigen, schatten van Polynesische volkeren en Engelse kolonisten, glas en keramiek. Mooi is ook de World War I Sanctuary met een gebrandschilderd plafond met de wapenschilden van alle Britse koloniën tijdens de Eerste Wereldoorlog.

ZELF NAAR Auckland?

Bekijk alle 56 reizen naar Auckland

Bekijk zeker de indrukwekkende Maori Treasures: een collectie Maori-kunstwerken met onder andere een oude oorlogskano, houtsnijwerken en een traditioneel bewerkt gemeenschapshuis.

Kinderen

Voor kinderen zijn de Discovery Centres leuk. Een paar keer per dag treedt de Maori groep Manaia op met traditionele zang en dans. De 'Weird and Wonderful' en 'Treasures and Tales' zijn kleurrijke tentoonstellingen waar kinderen over van alles en nog wat kunnen leren op een interactieve manier; van walvisskeletten en kakkerlakken tot muziekinstrumenten van uit de hele wereld.

Het Auckland Museum ligt bovenop het park Auckland Domain, naast het centrum van de stad. Wil je er met de bus heen, pak dan de Link Bus en stap uit op Parnell Road. Op de website van Auckland Museum vind je meer over de exposities en andere praktische informatie.

Reizen Auckland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors