Auckland Art Gallery Jouw vakantie naar Nieuw-Zeeland begint hier!

Auckland Art Gallery

door Getaway Travel

Ben je kunstliefhebber, dan moet je zeker naar de Auckland Art Gallery. Het is het eerste en grootste kunstinstituut van heel Nieuw-Zeeland. De Gallery bevindt zich in een Frans renaissance gebouw uit 1887 waar een groot deel van de collectie is gewijd aan de ontwikkeling van Nieuw-Zeelandse kunst.

Internationale kunstcollectie

Er is een internationale kunstcollectie die dateert van 1376 tot nu, waaronder schilderijen van de Nederlandse emigrant Petrus van der Velden. Ook is er werk te vinden van Frances Hodgkins, Colin McCahon en Ralph Hotere. Hoogtepunt zijn de Maori-portretten van Gottfried Lindauer.

ZELF NAAR Auckland?

Bekijk alle 45 reizen naar Auckland

Naast de Auckland Art Gallery staat de New Gallery, gevestigd in een voormalige telefooncentrale met een grote collectie hedendaagse kunst. Hierachter ligt het kleine maar sfeervolle Albert Park met palmen, subtropische struiken, standbeelden en fonteinen. Favoriet onder studenten en kantoorpersoneel.

De Auckland Art Gallery ligt op de hoek van Wellesley Street en Kitchener Street in het centrum van Auckland. Op de website van Auckland Art Gallery vind je meer over de kunstwerken en andere praktische informatie.

Auckland Art Gallery zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Nieuw-Zeeland Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Nieuw-Zeeland. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Nieuw-Zeeland Desk!

Reizen Auckland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors