The Waterfront

The Waterfront

door Getaway Travel

Het centrum van Auckland heeft de laatste jaren een flinke boost gekregen en bruist meer dan ooit te voren. Belangrijk voor deze opleving was de ontwikkeling van The Waterfront. Dit was eerder het domein van saaie kantoren waar 's avonds niets te beleven viel. Dat is nu wel anders! Nieuwe appartementen aan het water en parken en talloze hippe restaurants en cafés hebben van The Waterfront een aantrekkelijk woon- en uitgaansgebied gemaakt.

Er zijn naast geweldige horecagelegenheden ook mooie winkels, historische gebouwen en musea met allemaal een schitterend uitzicht over de haven en het water. Maak hier een wandeling om niets te missen.

ZELF NAAR Auckland?

Bekijk alle 54 reizen naar Auckland

Ferry Building

Begin bij de prachtige Ferry Building uit 1912, het vertrekpunt van verschillende veerdiensten, onder andere naar Devonport en Waiheke Island. Ook kun je er eten met mooi uitzicht op Waitemata Harbour. Deze levendige haven is een van de meest favoriete plekken van heel Nieuw-Zeeland. Het vormt ook een natuurlijke barrière tussen de centrale zakenwijk en de drukke North Shore.

Ga je de Queens Street in, dan kom je langs het Queen Elizabeth II Square waar je vooral in de zomer veel straatartiesten zult vinden. Ook staan er stalletjes met lokale en buitenlandse gerechten.

Winkelparadijs

Sla rechtsaf de Customs Street East in en dan kom je langs de Old Customhouse uit 1889. Dit gebouw is geïnspireerd op het beroemde warenhuis Selfridges in Londen en is versierd met een ingewikkeld pleisterwerk en kauri-schrijnwerk.

Vroeger huisde hier de douane maar nu is het 't grootste belastingvrije winkelparadijs van Auckland. Deze straat loopt verder door in Customs Street West waar je op de hoek de Tepid Baths vindt. Dit badhuis stamt uit 1914 en is in 1997 gerenoveerd en kun je er los op allerlei fitnessapparaten.

Maritiem museum

Schuin tegenover aan de Viaduct Harbour staat de Viaduct Basin, een trendy complex met luxe appartementen, winkels en restaurants. Een mooie erfenis van de America's Cup 2000. Langs het water loop je richting de Ferry Building langs alle boten en het New Zealand National Maritime Museum, waar je alles te weten komt van de maritieme geschiedenis van het land.

Hiernaast ligt de Princes Wharf, het vertrekpunt voor overzeese cruises waar je ook goed kunt eten en drinken in de bars en restaurants.

The Waterfront ligt aan Quay Street in het centrum van Auckland.

Reizen Auckland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors