Nationale parken Nieuw-Zeeland

Nationale parken Nieuw-Zeeland

door Lesley Tapessur

De nationale parken van Nieuw-Zeeland strekken zich uit over ruim 30.000 vierkante kilometer en zijn ontzettend divers. De hoogste bergtoppen zijn bedekt onder een eeuwige laag sneeuw, blauwe gletsjers kruipen door groene valleien en uitgestrekte zandstranden lopen af in de heldere zee.

In het Abel Tasman National Park vaar je in een kajak door groene baaien en spot je dolfijnen. Trek door de vulkanische landschappen van het Tongariro National Park en vergaap je aan stille kratermeren. En bezoek de serene fjorden van het Fiordland National Park. Reis door de indrukwekkende landschappen in de nationale parken van Nieuw-Zeeland.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 74 reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland's mooiste nationale parken

De onaangetaste nationale parken in Nieuw-Zeeland wekken de indruk dat je de eerste bent die voet zet in het landschap. Gouden stranden, borrelende warmwaterbronnen en verborgen watervallen zijn slechts enkele voorbeelden van de natuurlijke bezienswaardigheden.

In het Mount Aspiring National Park klim je over begroeide bergkammen naar de besneeuwde top. In het Mount Cook National Park wandel je langs blauwe ijsmeren. Of tramp door de inheemse bossen van het Kahurangi National Park. Nieuw-Zeeland en haar nationale parken zijn een paradijs voor natuurliefhebbers.

Ongerepte natuur in Nieuw-Zeeland

De natuur in Nieuw-Zeeland is ongelofelijk gevarieerd en heeft dankzij de vele inheemse soorten een bijzonder karakter. De grote diversiteit aan landschappen en dieren in Nieuw-Zeeland en haar nationale parken hebben zich jarenlang ongestoord kunnen ontwikkelen door de afwezigheid van menselijke invloeden.

Ontdek de diverse natuur van Nieuw-Zeeland in nationale parken als het Paparoa National Park, waar je bijzondere karstlandschappen ziet. Het Nelson Lakes National Park met haar weelderige varenbossen. En Goat Island Marine Reserve waar je felgekleurde zeesponzen ziet.

Spot de kiwi in Nieuw-Zeeland

Er leven veel unieke vogels in de ongerepte bossen, maar de kiwi is voor Nieuw-Zeeland hét boegbeeld van de natie. Deze loopvogel vind je samen met takahe's, kea's en weka's in de adembenemende natuur van het land

Trek door de nationale parken van Nieuw-Zeeland en ga op zoek naar deze vreemde vogels in het Whanganui National Park, waar je uitzicht hebt op de Taranaki. Of bezoek het Sugar Loaf Islands Marine Park, dat naast twintig vogelsoorten ook vulkanische riffen heeft. Verken de natuurparken en spot de kiwi in Nieuw-Zeeland!

Nationale parken Nieuw-Zeeland

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors