Whanganui National Park

Whanganui National Park

door Getaway Travel

Het Whanganui National Park is een grotendeels onbedorven park, omdat het grootste gedeelte alleen per kano of wandelend te ontdekken valt. Hierdoor is er nog een hoop natuurschoon te bewonderen! Er leven veel verschillende inheemse vogels die een hoop lawaai kunnen maken. Het is een unieke ervaring wanneer je blijft overnachten en je in je tentje ligt en al deze bijzondere geluiden goed kunt horen.

Bij het Wanganui Information Centre op Guyton Street in Whanganui op het Noordereiland kun je de brochure 'Walks In and Around Whanganui National Park' krijgen.

ZELF NAAR Whanganui National Park?

Bekijk alle 2 reizen naar Whanganui National Park

Wandelingen

Veel bezoekers bezichtigen het park vanuit een kano of kajak vanaf de Whanganui River, maar het loont ook zeker de moeite dit al lopend te doen. Overnachten kan op campings of in hutten. Dus trek je wandelschoenen aan en ga deze unieke wildernis in!

Er zijn verschillende schitterende wandelingen in het Whanganui National Park uitgezet, waaronder de Matemateaonga Track, die tot een van de mooiste tracks van heel Nieuw-Zeeland behoort. Toch is het erg rustig op de route omdat deze nogal afgelegen is. Ideaal dus wanneer je niet al te veel mensen om je heen wilt.

Maori-track

De tocht is 42 kilometer lang, duurt ongeveer vier dagen en gaat diep de bossen in en is bovendien grotendeels vrij makkelijk te lopen. Leuk is dat deze wandeling een gedeelte van een oude Maori-track volgt. Je komt langs schitterende uitzichtpunten waar je Mount Taranaki en de vulkanen van Tongariro kunt zien.

Houd er wel rekening mee dat je begin- en eindpunt alleen via het water zijn te bereiken, dus je met de boot heen of weer teruggaat. Maar dat is natuurlijk een extra attractie van deze track!

Een andere mooie wandeling is de Mangapurua Track van 40 kilometer. Dit is een vrij eenvoudige route door prachtige valleien maar ook naar 663 meter hoge Mangapurua Trig, waar je wordt beloond met zicht op onder andere Egmont National Park.

Reizen Whanganui National Park

Foto's & video's Whanganui National Park

Meer Whanganui National Park

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors