Whanganui River

Whanganui River

door Getaway Travel

De Whanganui River is de langste bevaarbare rivier van Nieuw-Zeeland en kronkelt door een prachtig gebied met inheemse bossen en resten van voormalige Maori-dorpen, pa's. Tot 1920 was er een regelmatige bootdienst die passagiers, post en vracht naar het binnenland vervoerde.

Bridge of Nowhere

Nu is Whanganui River dé plek in Nieuw-Zeeland voor een geweldige tocht met een jet-boat! Vanuit Pipiriki, Taumarunui en Whakahoro kun je een tripje boeken en je keihard over het water laten scheuren.

ZELF NAAR Whanganui River?

Bekijk alle 1 reizen naar Whanganui River

Je kunt een tour doen van een kwartiertje, maar ook eentje van twee dagen waarmee je helemaal naar Whanganui vaart. In Pipiriki is een tour eentje die vier uur duurt en onder andere naar de beroemde Bridge of Nowhere gaat.

Deze brug werd in 1936 over de Mangapurua River gebouwd waar de weg tussen Raetihi en Taranaki zou komen te liggen. Maar deze weg is er uiteindelijk nooit gekomen en is de brug door bomen en struiken overwoekerd. Gelukkig vaart de jet-boat wel weer terug naar de bewoonde wereld.

Kajaktocht

Langs de rivier liggen diepe kloven en steile kliffen en de 239 stroomversnellingen vragen om een kajaktocht. Er worden verschillende kajaktrips voor over de Whanganui River aangeboden. Hiervoor kun je het beste naar de plaatsjes Taumarunui, Ohinepane en Whakahoro aan de rivier. Daar kun je tours boeken en kajaks en kano's huren.

Een van de populairste trips is die van Taumarunui naar Pipiriki die 145 kilometer is en zo'n vijf dagen duurt. En niet alleen onder ervaren peddelaars, maar ook beginnelingen kunnen hier prima het water op. Je bent een paar dagen overgeleverd aan je kano - er zijn daar nauwelijks mogelijkheden om met de auto van A naar B te gaan - en je wordt omgeven door een schitterende natuur waarin je ook nog eens overnacht. Dit is echt een unieke ervaring!

Georganiseerd of alleen

Je kunt ervoor kiezen om een tour te doen waarbij alles voor je georganiseerd is, maar er zijn ook mogelijkheden om alleen een kano te huren en zelf je tentje mee te nemen.

Houd er rekening mee dat er tussen september en december beperkt toegang tot de rivier is vanwege het broedseizoen van de zeldzame blauwe eend.

De Whanganui River ligt aan de westkant van het Noordereiland boven Whanganui. Via Highway 4 en de plaatsjes Taumarunui, Ohinepane en Whakahoro is deze rivier het beste te bereiken.

Reizen Whanganui River

Meer Whanganui River

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors