Whitecliffs Walkway

Whitecliffs Walkway

door Getaway Travel

Aan de kust van Taranaki ten noorden van New Plymouth liggen de White Cliffs. Dit zijn opvallende witte rotsen die hun naam danken aan de bijna identieke rotsen met dezelfde naam die bij Dover in Engeland de kust domineren.

De White Cliffs bevatten afzettingen van meer dan twee miljoen jaar oud! Hierlangs kun je een prachtige wandeling maken, de Whitecliffs Walkway. Deze is bijna tien kilometer, duurt zo'n vijf uur en kan alleen tijdens eb worden gemaakt.

ZELF NAAR Taranaki?

Bekijk alle 17 reizen naar Taranaki

Bijzondere rotsen en grotten

Wanneer het een heldere dag is heb je prachtig zicht op de kustlijn en Mount Taranaki en Mount Ruapehu. Tijdens deze track loop je door het bos, over graslanden en langs de schitterende kust. Je ziet niet alleen de bijzondere White Cliffs, maar je komt ook langs het fotogenieke Twin Creeks Beach, de in zee staande rotsen de Three Sisters en de bijzondere Elephant Rock.

Ook ga je door de historische Te Horo Stock Tunnel. Bij Tongaporutu staat je iets unieks te wachten: historische Maori-gravures in grotten langs de zee.

De Whitecliffs Walkway loopt van Pukearuhe naar Tongaporutu langs de westkust van het Noordereiland. Ga vanuit New Plymouth naar het noorden langs Highway 3.

Reizen Taranaki

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors