Whangarei

Whangarei

door Getaway Travel

Whangarei is de grootste stad in het hoge noorden van het Noordereiland. Er heerst hier een heerlijk klimaat. De stad ligt aan een natuurlijke haven omgeven door beboste heuvels en heeft veel prachtige weelderige tuinen. Whangarei is een relaxte en aantrekkelijke plek om even bij te komen. Overal zie je zeilboten die vooral in de zomer beschutting zoeken tegen de zware stormen die dit gebied soms teisteren.

Town Basin

Het hart van de stad wordt gevormd door Town Basin, dat onlangs een 'historische facelift' heeft gekregen. Dit is een populaire ontmoetingsplek met veel cafés en restaurants die hier schitterend aan het water liggen. Ook zijn er galeries en musea zoals het Clapham's Clock Museum met een verzameling van meer dan 1.600 klokken van uurwerkfanaat A. Clapham. Ze hebben vanwege het enorme kabaal van al die tegelijk slaande klokken, deze op verschillende tijden afgesteld.

ZELF NAAR Whangarei?

Bekijk alle 3 reizen naar Whangarei

Rond Whangarei vind je verschillende mogelijkheden om je wat actiever uit te leven. Aan de oostkant van de stad ligt Parahaki Scenic Reserve met een aantal mooie wandelroutes. Zo kom je bijvoorbeeld langs Maori-complexen en oude gom-vindplaatsen.

Watervallen

In de buurt heb ook de meest gefotografeerde watervallen van heel Nieuw-Zeeland, de Whangarei Falls. Deze storten van een hoogte van 25 meter naar beneden in een groen meertje waarin je veilig kunt zwemmen. Veel jongeren springen vanuit bomen zo dit meertje in. Is je dat wat te avontuurlijk dan zijn er meerdere uitkijkplatforms op verschillende hoogtes vanwaar je de watervallen perfect kunt zien.

Ga je vanuit Whangarei via Highway 1 naar het noorden, kom je langs Kawakawa. Op het eerste gezicht niet heel interessant, maar maak hier even een pitstop om naar het toilet te gaan. De openbare toiletten hier zijn namelijk ontworpen door de internationaal bekende kunstenaar Friedensreich Hundertwasser.

Whangarei ligt helemaal in het noorden op het Noordereiland aan Highway 1.

Reizen Whangarei

Meer Whangarei

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors