Stad in Nieuw-Zeeland opent 'mood ATM'

Stad in Nieuw-Zeeland opent 'mood ATM'

door Samara Mey

25 augustus 2016

We klagen vaak dat banken niet om ons geven, maar deze variant belooft het tegenovergestelde op een wel heel bijzondere manier. Moodbank, een kunstinstallatie die lijkt op een pinautomaat, vraagt inwoners van de Nieuw-Zeelandse stad Whangarei op het Noordereiland om hun gevoelens te storten in plaats van hun cash.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

Met behulp van een touchscreen kunnen voorbijgangers kiezen uit meer dan duizend verschillende emoties, van 'hangry' tot 'LOL-ing'. Wanneer een gemoedstoestand ingevoerd wordt, toont de machine een afgiftebewijs dat de stemming erkent.

De website van het project verzamelt de resultaten in de vorm van transacties op een bankafschrift en deelt deze data om zo het gevoel dat in de stad heerst te weergeven.

Projectiescherm

Het uiteindelijke doel is om de informatie in de stad te tonen, eventueel op een projectiesysteem dat werkt in realtime. Ook zal het pinautomaat op verschillende plekken in de stad komen te staan om zo meerdere mensen aan te sporen ook deel te nemen.

Geld maakt gelukkig

Volgens de bedenker van Moodbank, Vanessa Crowe, associëren we de termen krediet en schulden met de emoties geluk en verdriet. Met het project wil Crowe mensen laten realiseren dat alle emoties dezelfde waarde hebben.

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors