Drie redenen om Wellington boven Auckland te verkiezen

Drie redenen om Wellington boven Auckland te verkiezen

door Lieve Weeteling

Natuurlijk, Auckland is de ideale plek om je camperreis door Nieuw-Zeeland te starten. Het is een mooie grote stad waar je lekker kunt winkelen en heerlijke restaurantjes vindt. Maar wist je dat er meer zuidelijk een nog véél leukere stad ligt? Een stad die cultuur ademt. Die dorps aanvoelt. Waar je ook heerlijk kunt eten. En vanwaar je de oversteek maakt naar het Zuidereiland.

Wellington is haar naam. Vaak slaan reizigers dit culturele hart over als ze weinig tijd hebben. En dat vinden wij zonde! Daarom hebben wij een aantal redenen op een rijtje gezet die duidelijk maken dat Wellington minstens zo leuk - of misschien zelfs wel leuker - is als Auckland.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 74 reizen naar Nieuw-Zeeland

3. Wellington is kleiner en compacter dan Auckland

Wellington is een stuk kleiner dan Auckland. Sommige reizigers vinden dit een voordeel, anderen wandelen liever door een grotere stad. Doordat Wellington kleiner is, is de stad veel compacter en vind je er als reiziger makkelijk je weg. Je kunt in korte tijd de hele stad ontdekken en genieten van de leuke galeries en koffietentjes die je op iedere hoek van de straat vindt.

2. Het transport in Wellington is beter dan in Auckland

Wellington en Auckland hebben om met het openbaar vervoer te reizen beiden een kaart die vergelijkbaar is met de Nederlandse OV-chipkaart. Hoewel de busverbindingen in beide metropolen goed zijn, beweeg je je in Wellington toch makkelijker voort. Wellington is namelijk de 'most walkable city' van Nieuw-Zeeland, dus met de voet kom je overal. Toch met de auto of bus? Waar het rondom Auckland altijd druk is en je vaak in de file staat, is het rondom de wegen in Wellington rustig. En dat is toch wel een tikje fijner!

1. De sfeer in het multiculturele Wellington is gezelliger dan in Auckland

Auckland voelt aan als een grote, westerse metropool. Als toerist is het soms moeilijk je weg te vinden in deze stad. Wellington daarentegen voelt bijna dorps aan. De stad heeft dan misschien niet die imponerende skyline van Auckland, maar haar sfeer is veel relaxter. Multiculturele invloeden tekenen het centrum dat bestrooid is met leuke koffietentjes, hippe kunstgaleries, knusse cafeetjes en interessante musea. Zo'n gezelligheid vind je niet in Auckland.

Wil jij meteen naar Nieuw-Zeeland vertrekken? Boek hier jouw vliegtickets!

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors