's Werelds eerste Maori emoticons komen eraan

's Werelds eerste Maori emoticons komen eraan

door Victorine Sandkuyl

31 mei 2016

Nieuw-Zeelanders kunnen binnenkort op social media precies uitdrukken hoe ze zich voelen door de komst van Emotiki, het eerste toetsenbord met speciale Maori-emoticons.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 74 reizen naar Nieuw-Zeeland

Vanaf juli kun je de speciale set emoticons, bestaande uit 150 karakters, downloaden. De welbekende gele smiley zal dan plaatsmaken voor de groene, glimlachende tiki. Naast de meer bekende emoties en uitdrukkingen, zal de tiki ook specifieke Maori-concepten weerspiegelen. Zo komen er bijvoorbeeld emoticons die de traditionele haka dans en de typische Maori-term whānau (uitgebreide familie) zullen representeren. Er zullen ook een aantal bewegende iconen bij zitten.

Te Puia

De Emotiki zijn ontwikkeld door Te Puia, het Maori cultureel centrum in Rotorua. Lokale Maori ouderen werden geraadpleegd bij het ontwerpen van de emoticons om ervoor te zorgen dat de groene tiki trouw bleef aan Nieuw-Zeeland en de Maori-cultuur.

Het idee voor Emotiki kwam doordat er bij jongeren graag lokale gebeurtenissen, waaronder kapa haka wedstrijden, online gevierd worden, waarbij ze zich moesten beperken tot emoticons uit andere landen. Met de komst van Emotiki hoopt Te Puia dat jongeren zichzelf en hun cultuur op social media nog beter kunnen uitdrukken.

De app is beschikbaar voor zowel Android als iPhone en ze zijn niet alleen bestemd voor gebruik Down Under. Mensen over de hele wereld kunnen het ​​Emotiki toetsenbord aan hun smartphone toevoegen.

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors