10 redenen waarom je juist wél met je kinderen die verre reis naar Nieuw-Zeeland wil maken

10 redenen waarom je juist wél met je kinderen die verre reis naar Nieuw-Zeeland wil maken

door Frederieke Jansen

Je moet extra rekening houden met hygiëne en infecties. Onderweg in het vliegtuig en in de auto huilen ze. Ze willen eten. Ze moeten plassen. Ze zijn moe, maar willen niet slapen. Ze verliezen hun knuffel. Ze maken ruzie. En, wat herinneren ze zich er uiteindelijk eigenlijk van? Kortom, verre reizen maken met kinderen klinkt als iets wat je niet moet willen.

Maar wist je dat je kinderen je verre reis juist een extra dimensie geven? En onderweg zijn met de juiste voorbereiding eigenlijk heel leuk is? Omdat wij het doodzonde vinden als je Nieuw-Zeeland overslaat omdat je denkt dat een (camper)reis door dit fantastische land ondoenlijk is met kinderen, zetten wij negen redenen op een rijtje waarom je er juist wel naartoe wil met je gezin.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

1. Nieuw-Zeeland is een van de veiligste landen

Voor een verre reis moet je meestal rekening houden met hygiëne, infecties, voedselvergiftiging en vervelende insecten. Wordt het niet te warm of te koud?

Tijdens het voorbereiden van een reis naar Nieuw-Zeeland, kun je die zorgen alvast opzij zetten. Nieuw-Zeeland is namelijk een van de veiligste landen ter wereld. Geen gevaarlijke dieren en insecten. Goed onderhouden faciliteiten en goede hygiëne is wat je aantreft in Nieuw-Zeeland.

2. Kids maken heel snel contact. En tja.. dan kun je niet achter blijven

Kinderen zijn de schuwste niet. Voor je het weet hebben ze vriendjes gemaakt met de kinderen van dat andere gezin dat ook in Nieuw-Zeeland op vakantie is. De supermarktmevrouw. De buurman. Of de eigenaar van die nieuwsgierige kat die steeds om een aai komt vragen.

Laat je kids een voorbeeld voor je zijn. Zij hebben het ijs al gebroken. Haal je kinderen op bij hun nieuwe vriendjes en voor je het weet sta je zelf met de lokale bevolking te kletsen. Zo leer je al gauw de locals kennen. En zij hebben de beste tips en weten je de mooiste uitkijkpunten aan te wijzen.

3. Je maakt meer contact met medereizigers, wat goed van pas komt

Niet alleen maak je meer contact met de lokale bevolking, ook medereizigers zijn makkelijk aan te spreken. Vijf minuten na aankomst op de camping is je kind al bij de buurkinderen tikkertje aan het spelen. Terwijl jij liever nog even de kat uit de boom kijkt onder het mom dat je van privacy houdt.

Nu je kind al bij de buren is, moet je wel een gesprekje aangaan wanneer je hem of haar gaat halen voor de lunch. En eigenlijk is dat best leuk. En nog een voordeel: jij en je buren kunnen af en toe elkaars oppas zijn. Zo kunnen je buren mooi op de kinderen letten als jullie een middagje willen fietsen of hiken.

4. Je propt je vakantie niet meer stampvol en dat geeft je meer tijd om te relaxen

Met kids bezoek je niet drie steden in vier dagen. Na een paar uur door een stad banjeren of door een nationaal park wandelen, heeft je kroost het wel weer gezien.

Plan je dag daarom niet helemaal vol. Ga ’s ochtends sightseeën in een stad of wandel naar een uitzichtpunt in een nationaal park. ‘s Middags plonzen jullie samen in zee of een mooi blauw meertje tussen de bergen. Of neem je kinderen mee naar die grote lokale speeltuin. Zo vind je jezelf vaker terug tussen de lokale ouders. Bovendien heb je zelf meer tijd om bijvoorbeeld rustig boodschappen te doen en de barbecue aan te zetten. Er is eigenlijk geen ruimte meer voor gehaast. Je hebt de tijd en dat voelt heerlijk!

5. Je leert je kinderen dat er kindjes zijn die niet hetzelfde leven als zij

Laat je kids kennis maken met kinderen van een compleet andere cultuur: de Maori. In een verstopt Maori-dorp maken en versieren de kinderen hun eigen boemerang. En spelen ze Maroi-spelletjes in plaats van op de iPhone. Zo leren je kinderen een andere levenswijze kennen.

6. Je bekijkt de wereld vanuit de ogen van je kind

Heb je Nieuw-Zeeland zelf al gezien? Dat maakt toch niet uit! Je kinderen laten je door hun ogen de wereld opnieuw bekijken. Zo kunnen ze tijdens een walvissentoer zomaar vragen hoe walvissen eigenlijk ademen. Denk daar maar eens overna.

Nog een tip: laat je kinderen af en toe fotograaf zijn. Zo heb je na je vakantie flinke kans op een goeie dosis lachen vanwege die grappige, scheve of spontane kiekjes.

7. Vanaf hun zestiende gaan ze zonder je op vakantie

De kans is groot dat als je kids straks zestien zijn ze niet meer met jullie mee op vakantie willen. Je kids gaan dan liever naar Mallorca met hun vriendjes dan weer met paps en mams drie weken op een camping in Frankrijk zitten.

Pak daarom, nu ze nog klein zijn, de kans om er alles uit te halen wat er in zit. Maak samen de mooiste herinneringen en de mooiste vakantieplaatjes. En wat is nou leuker dan samen met je kinderen enorme walvissen spotten tijdens een boottocht in Nieuw-Zeeland?

8. Met een kind onder twee jaar is vliegen goedkoper of zelfs gratis

Nog een extra financieel voordeel van reizen met jonge kinderen is dat vliegtickets een stuk goedkoper zijn en onder de twee jaar soms zelfs gratis. Kids van twee tot elf jaar gaan vaak met korting mee het vliegtuig in. Haal er je voordeel uit en vlieg samen met je gezin de wereld over!

9. Je kan ze prima bezighouden tijdens lange vluchten of autoritten

Net als dat je met het gezin met de auto naar Zuid-Frankrijk rijdt, is een verre reis een lange zit. Daar wordt niemand blij van, dat gaan we niet ontkennen. Maar als je je hier goed op voorbereidt en ze bezighoudt tijdens de reis, valt alles reuze mee.

Neem kleur- en stripboeken mee. Laat ze de mooiste kleurplaten maken voor in de camper. Download films op je iPad en neem een aux-splitter voor oortjes mee. Zo laat je er twee tegelijk naar een film kijken zonder dat de rest van het vliegtuig er last van heeft. Op lange vluchten krijg je vaak een dekentje, neem nog een kussentje mee en stop ze lekker in. En laat ze met rustige muziek in de oren in slaap vallen. Of vraag aan de stewardess of je kids achter de schermen van het vliegtuig mogen kijken. Daarnaast raden we ook aan een stop-over te maken. Dan hebben jullie allemaal minder last van een jetlag. Wedden dat het allemaal wel meevalt.

10. Je wil toch niet achttien jaar lang stoppen met het ontdekken van de wereld?

Ben je bang dat je kinderen tóch niet herinneren waar jij ze mee naartoe neemt als ze klein zijn? En vind je daarom zonde om helemaal naar de andere kant van de wereld te reizen? Dat snappen wij. Maar wist je dat je kind net zoveel plezier heeft op het goudgele zand van de Abel Tasman-kust als op dat van Scheveningen? Voor je kind maakt het niet uit en jij doet lekker wat je wil: blijven reizen en de wereld ontdekken.

Hebben we je geinspireerd voor een reis naar Nieuw-Zeeland? Bekijk hier de reizen. 

 

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors