Praktische tips voor een camperreis door Nieuw-Zeeland

Praktische tips voor een camperreis door Nieuw-Zeeland

door Lieve Weeteling

Besneeuwde bergtoppen, ongerepte regenwouden, verborgen valleien, stomende geisers en kraakheldere spiegelmeren. Hoe verken je het adembenemende en afwisselende landschap beter dan door midden in de natuur te slapen? Met haar ontelbare kampeerplekken komt een rondreis door Nieuw-Zeeland wel héél dichtbij!

Maar hoe pak je dat kamperen in de wildernis aan? Wij hebben vijf praktische tips voor een camperreis door Nieuw-Zeeland voor je op een rij gezet. Want, wie wil er nou niet wakker worden naast een helderblauw meer of aan de voet van een indrukwekkende berg?

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

1. Controle

Aangekomen in Nieuw-Zeeland haal je je camper op bij de verhuurder. Wanneer je een camper krijgt toegewezen, neem deze dan niet mee zonder eerst te controleren op mankementen.

Bekijk de camper rustig op zichtbare schade. Mocht de camperhandelaar achteraf schade opmerken dan kan hij jou hier namelijk voor aansprakelijk stellen, terwijl de schade er misschien allang was. Meld eventuele krassen en deuken, zodat de verhuurder achteraf geen kosten in rekening kan brengen voor schade die jij eigenlijk niet hebt gemaakt. Heb je dit gedaan? Check dan of alles goed werkt. Je wilt niet dat je camper ermee stopt ergens langs de verlaten wegen van Nieuw-Zeeland. Is alles in orde? Laat die roadtrip dan maar beginnen!

2. Weet wat je rijdt…

Weet je al of je een kleine of een grote camper wil huren? Een kleine camper is vaak makkelijker met parkeren en met twee personen heb je voldoende ruimte. Ga je met het hele gezin op reis? Kies dan een grotere.

Je moet wel goed weten hoe groot de camper die je hebt gehuurd is, er zijn namelijk veel tunnels op de wegen in Nieuw-Zeeland waar je niet onder wil blijven hangen omdat je camper groter is dan je had ingeschat. Daarnaast mag een camper op sommige veerpontjes maar een bepaald gewicht of lengte hebben. Let hier dus altijd goed op voor vertrek!

3. De route

Het is fijn en slim om van tevoren een route uit te stippelen. Zo heb je als je aankomt in Nieuw-Zeeland een idee van de hoogtepunten die je wil zien, hoe je daar komt en hoeveel tijd je overal kunt doorbrengen.

Mocht je tijdens je reis nou opeens verhalen horen van medereizigers over een bijzondere plek die je niet mag missen, wees dan niet te bang om van je uitgestippelde route af te wijken. Vaak kom je spontaan op de mooiste plekken terecht.

4. Camperplaats of camping?

Als je eenmaal aan je reis bent begonnen, moet je natuurlijk ook ergens overnachten met je camper. Een camperplaats is vaak eenvoudiger dan een camping, al hoeft dat niet altijd zo te zijn. Gemiddeld is een camperplaats in Nieuw-Zeeland wel goedkoper dan een camping.

Er zijn veel kaartapplicaties die je in Nederland al kunt downloaden, waarin je de leukste kampeerplekken en campings van Nieuw-Zeeland vindt. Bekijk welke faciliteiten een kampeerplaats heeft en wat de kosten zijn per nacht. Ook staan er vaak beoordelingen van medereizigers op, zodat je een beter beeld krijgt van wat je kunt verwachten.

5. Sluit de kastjes

Wanneer je 's ochtends na een lekker ontbijtje je camper instapt om de reis voort te zetten, let er dan altijd goed op dat je voor vertrek alle kastjes met spullen goed sluit. Wanneer je dit niet doet en je rijdt door een scherpe bocht, kan zomaar alles naar beneden komen. Dat wil je natuurlijk niet!

Helemaal enthousiast geworden over een camperreis door Nieuw-Zeeland? Boek hier jouw camper!

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors