Bekendste weg van Nieuw-Zeeland weer open!

Bekendste weg van Nieuw-Zeeland weer open!

door Saskia Bergmeijer

Nieuw-Zeeland was ruim een jaar de weg kwijt. Letterlijk. Door de aardbeving in 2016 was een groot deel van State Highway 1 verwoest, de belangrijkste snelweg van het land. Maar op vrijdag 15 december was heel Nieuw-Zeeland weer euforisch door de heropening van de weg. 

De weg kwijt

Een jaar geleden schudde de grond van Nieuw-Zeeland heftig door elkaar. De zoveelste aardbeving raakte het land, en veel delen bleven niet bespaard. Zo ook niet de ruim tweeduizend lange panoramaroute van State Highway 1. De route naar Kaikoura, tussen Picton en Christchurch, werd door Moeder Natuur compleet weggevaagd. 

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

Rode draad is terug

Een jaar en vijfhonderd miljoen dollar verder zijn de eindjes weer aan elkaar geknoopt en zijn er bergen verschoven om de meest beroemde route van het land te herstellen. En met succes. 

Op 15 december 2017 ging de champagnefles open om te vieren dat de route compleet is. Honderden auto’s, vrachtwagens en motors stonden met ronkende motoren te wachten om na een heel jaar het stukje langs de schilderachtige kust bij Kaikoura weer af te rijden. 

Panoramaroute

State Highway 1 is de mooiste route van het land en zeker een aanrader tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland. Van het noordelijkste puntje op het Noordereiland, brengt ze je naar het zuidelijkste puntje op het Zuidereiland. Steden als Auckland, Wellington en Christchurch vliegen aan je voorbij, terwijl je met een huurauto door de bossen, langs de kust en door de middle of nowhere rijdt. 

Kan jij niet wachten om in je auto over State Highway 1 te rijden? Bekijk hier alle rondreizen door Nieuw-Zeeland.

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors