De 5 mooiste meren van Nieuw-Zeeland

De 5 mooiste meren van Nieuw-Zeeland

door Samara Mey

Als je met de camper door Nieuw-Zeeland rijdt, valt het je op hoeveel meren het land kent. Telkens weer zet je de auto aan de kant van de weg om foto's te maken, want het lijkt haast of het water iedere keer nóg blauwer is.

Wil jij weten welke plekken je niet mag missen? Wij hebben alle meren in Nieuw-Zeeland met elkaar vergeleken en volgens ons springen deze vijf er echt uit.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 74 reizen naar Nieuw-Zeeland

5. Lake Tekapo.

Op nog geen drie tot vier uur rijden van Christchurch vind je het kristalheldere Lake Tekapo. Omgeven door paarse lupines komt de felblauwe kleur van het water nog mooier uit.

Bezoek de kleine, fotogenieke Church of the Good Shepherd die aan de rand van dit meer staat. Wandel daarna langs het water om de prachtige omgeving goed in je op te nemen.

Vergeet vooral 's nachts niet naar boven te kijken. Lake Tekapo staat op de lijst van UNESCO om haar ongelooflijk heldere lucht, welke ideaal is voor sterren kijken. Grote kans dat het jou lukt om het Zuiderkruis te spotten!

4. Lake Wakatipu.

Een groot, glanzend meer omgeven door hoge bergen dat grenst aan het bruisende Queenstown. Niet alleen krijg je de wonderen van het meer te zien, je kunt ook genieten van alle attracties die Queenstown te bieden heeft.

Ga aan boord van de TSS Earnslaw Vintage stoomboot en geniet van een anderhalf uur durende cruise over het glinsterende meer. Liever iets spannender dan een cruise? Ga dan paragliden en bekijk het meer van grote hoogte. Het uitzicht van bovenaf is adembenemend!

3. Lake Taupo.

Omgeven door prachtige bossen, vulkanische bergen en besneeuwde bergtoppen vind je het gigantische Lake Taupo. Als je aan de rand van het meer naar de overkant kijkt, is aan de horizon alleen maar water te zien. Niet gek, want dit kratermeer is net zo groot als heel Singapore. Daarmee is Lake Taupo het grootste zoetwatermeer van Oceanië.

Stap in een zeilboot en bezoek de Maori rotstekening bij Mine Bay die enkel per boot bereikbaar zijn. Behoor jij meer tot de categorie dare-devil? Parachutespringen is weer heel wat anders! In Taupo boek je de goedkoopste skydive van Nieuw-Zeeland en tijdens deze sprong heb je uizicht op het gehele meer. Waar wacht je nog op?

2. The Emerald Lakes.

Te midden van vulkanisch landschap vind je de groenblauwe Emerald Lakes. Pak een dagrugzak in en hike de populaire Tongariro Alpine Crossing, welke je naar en rondom deze spectaculaire meren leidt.

Aangekomen bij het schitterende gebied lijken de kratermeren haast op turquoise juwelen, die afsteken tegen het donkere berglandschap. Ga aan de rand van een vulkanische rots zitten en geniet van een picknick met een spectaculair uitzicht op de fonkelende Emerald Lakes.

1. Lake Pukaki.

Glashelder turquoise water, waarin de besneeuwde bergtop van de Mount Cook wordt weerspiegeld. Het schitterende Lake Pukaki lijkt haast het decor van een sprookje.

Het meer ligt tussen Queenstown en Tekapo en is een geliefde fotoplek. Het meer bestaat uit het smeltwater dat van de gletsjers en Mount Cook naar beneden stroomt en is daarom ongelooflijk zuiver en schoon.

Met de bergen op de achtergrond is de rand van dit meer een ideale plek om te picknicken.

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors