De top 5 musea in Wellington

De top 5 musea in Wellington

door Lieve Weeteling

Terwijl je het centrum van Wellington verkent, word je verrast door haar culturele karakter. Op iedere hoek van de straat kom je grote en kleinschalige kunstgaleries tegen. En een interessant museum is nooit ver bij je vandaan. Niet voor niets wordt de stad ook wel het kunstzinnige hart van Nieuw-Zeeland genoemd en het is een echte must-see tijdens je campperreis door Nieuw-Zeeland!

Met zoveel cultuur, is het moeilijk om de pareltjes er tussenuit te pikken. Ben je benieuwd welke musea jij echt niet mag missen als je tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland in Wellington bent? Wij hebben de top vijf voor je op een rijtje gezet!

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 73 reizen naar Nieuw-Zeeland

5. Space Place at Carter Observatory Museum

Het Space Place Carter Observatory gelegen aan de Salamanca road, is een belevenis voor jong en oud. In dit museum word je als bezoeker meegenomen in alle elementen van het heelal.

Bekijk een 3D-film over sterrenbeelden of kijk als het weer het toelaat het heelal in door een grote telescoop. De kosten voor een dagje ronddwalen in de ruimte bedragen twaalf Nieuw-Zeelandse dollar per persoon.

4. Wellington Museum

Niet zo'n sterren- en telescopenfan? Neem dan een geschiedenislesje in het Wellington Museum. Dit opvallende gebouw ligt aan het water bij de haven, in het hart van Wellington.

In het museum leer je hoe Wellington de stad is geworden die het vandaag de dag is. Met behulp van een tijdlijn vanaf de jaren 1800 tot aan nu ontdekt, je de geschiedenis van de stad. Ook lees je verhalen over de veranderingen en de turbulente jaren in Wellington. En het mooie is dat een dagje in het Wellington Museum je niets kost je, je krijgt namelijk gratis toegang.

3. City Gallery Wellington

Nu je toch in het centrum bent, kan je net zo goed even langs het eveneens kosteloze City Gallery Wellington lopen. Dit statig art deco-gebouw wordt gebruikt door de Wellington Public Library en is gelegen aan het Civic plein.

In dit museum bekijk je diverse kunstcollecties, er zijn meestal meer dan zeven verschillende tentoonstellingen tegelijk te bewonderen. Maak kennis met het werk van locale kunstenaars in de Hirschfeld Gallery of kom in de Deane Gallery meer te weten over de Maori-cultuur.

2. Cable Car museum

Als je vanuit Lambton Quay naar de Wellington Botanic Garden een tochtje hebt gemaakt in de beroemde Cable Car en hoog boven de stad uitgestegen bent, bezoek daarna dan gratis het Cable Car museum.

Vooral als je een liefhebber bent van voertuigen, is dit museum een aanrader. Leer over de geschiedenis van de Wellington Cable Car en de ontwikkeling van deze populaire attractie in Wellington.

1. Museum of New Zealand

Last but not least: het Museum of New Zealand, ook wel het Te Papa Tongarewa museum genoemd. Ook dit gebouw ligt in het centrum van Wellington en valt op door haar bijzondere architectuur. Alles in het ontwerp heeft een bijzondere betekenis. Zo staan de drie stenen bij de ingang voor moeder aarde, de oorspronkelijke Maori-bevolking en alle bewoners van het land die er nu nog wonen.

Bewonder de collecties die opgedeeld zijn in de thema's kunst, geschiedenis, de Maori-cultuur, het milieu en de Stille Oceaan. Wil je meer te weten komen over deze kunst en de betekenis ervan? Neem dan een rondleiding die je inclusief toegangskaartje veertien Nieuw-Zeelandse dollar kost.

Wil jij ook graag een reis maken door Nieuw-Zeeland? Boek dan snel hier jouw rondreis!

Fotocredits: Cate Storymoon | jO4qu1n | Cimexus | Toby Hawkes | Purdyrns

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors