De 4 mooiste plekken in Nieuw-Zeeland in de winter

De 4 mooiste plekken in Nieuw-Zeeland in de winter

door Kimberly Hermans

Tientallen gekleurde ski-jacks flitsen over de berg heen, terwijl de eerste zonnestralen op het poederwitte sneeuw landen. Een familie walvissen zwemt langs de Nieuw-Zeelandse kust op zoek naar warmere wateren. Bevroren wegen, ijskristallen en een overvloed aan besneeuwde bergtoppen. Winter is here. 

Het is bijna niet voor te stellen dat aan de andere kant van de wereld de verwarming op volle toeren draait, terwijl in Nederland met 40.7 graden het hitterecord is verbroken. Toch kleven er veel voordelen aan een rondreis door Nieuw-Zeeland in het winterseizoen. Niet alleen is het veel voordeliger en zijn er amper toeristen, de landschappen zijn ook nog eens spectaculair. Wij vertellen je welke plekken je niet mag overslaan tijdens de Nieuw-Zeelandse winter. Ga je mee?

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 73 reizen naar Nieuw-Zeeland

4. Winterwonderland Cardrona

Neem een slok warme chocolademelk en maak een first track in een vers pak sneeuw bij Cardrona Alpine Resort. De combinatie van de felle zon die door je bril heen schijnt, de frisse wind die langs je gezicht glijdt en de oneindige hoeveelheid aan sneeuw creëren het ultieme wintersportgevoel. 

Het bijzondere aan wintersporten bij Cardrona is het uitzicht wat je te wachten staat. Vlak voordat je van de berg afdaalt, kijk je uit op de uitgestrekte Cardona-vallei. Zigzaggende gebergtes met diepe kloven en besneeuwde bergtoppen rusten onder de strakblauwe lucht. Haal je fotocamera maar tevoorschijn… 

3. De machtige Franz Josef-gletsjer

In het befaamde Westland National Park vind je een overvloed aan gigantische gletsjers, waaronder de Franz Josef-gletsjer. Deze roemrijke ijsmassa begint in de Nieuw-Zeelandse Alpen en waant zo zijn weg omringd door het tropische regenwoud langs weelderige rode beukenbossen. 

In de winter smelt het ijs minder hard, waardoor er ook minder beweging plaatsvindt. Daardoor blijven veel gletsjerspleten en ijsgrotten intact, wat waanzinnige beelden oplevert. Zelfs de lokale gidsen pleiten dat het uitzicht op de gletsjers tijdens het hiken of de helikoptertour duizendmaal mooier is tijdens het winterse seizoen. 

2. De oogverblindende Aurora Australis

Groengele lichten worden omarmd door een roze gloed die de donkere lucht versieren. Het betoverende Zuiderlicht is een zeldzaam natuurfenomeen, maar in de winter heb je net wat meer kans om de zogenaamde Aurora Australis te zien. De winterse dagen zijn namelijk korter, waardoor het langer donker blijft.

Er zijn verschillende plekken in Nieuw-Zeeland waar je de Aurora Australis kan spotten, maar een van de bekendste én internationaal erkende plekken is Aoraki Mackenzie Dark Sky Reserve. Deze spot vind je in de Mackenzie-regio vlakbij Lake Tekapo

1. De gevaarlijke Tongariro Alpine Crossing

Gewapend met een ijsbijl en klimijzers klauter je over een wit, vulkanisch landschap langs actieve vulkanen en bevroren turquoise kratermeren. Tijdens een hike over de Tongariro Crossing kijk je uit op torenhoge bergen die verstopt liggen onder een laag sneeuw.

Omdat Tongariro bekend staat als de plek waar het weer in een keer kan omslaan, is deze hike niet voor iedereen weggelegd. Ben jij een doorgewinterde avonturier? Ga dan niet alleen op pad, maar verken samen met een gids de bevroren lavabrokken en witte vulkaantoppen. 

Kan je niet wachten om een rondreis door Nieuw-Zeeland te maken? Bekijk hier alle reizen naar Nieuw-Zeeland.

Fotocredits: Ben | Steven Mclellan

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors