Top 5 leukste plekken om nieuwjaarsavond te vieren

Top 5 leukste plekken om nieuwjaarsavond te vieren

door Maxime van der Laarse

Waar wij om twee uur 's middags nog bezig zijn met onze feestoutfit uitkiezen, luiden ze Down Under al het nieuwe jaar in. Het wereldberoemde vuurwerk van Sydney is eigenlijk niet te evenaren, maar ook in Nieuw-Zeeland verwelkomen ze het nieuwe jaar spetterend.

Ben je op rondreis door Nieuw-Zeeland en wil je oudejaarsavond vieren zoals de Kiwi's dat doen? Er zijn een aantal locaties waar het feest echt goed losbarst tijdens oud en nieuw. Bekijk het vuurwerk boven de skyline van Auckland, dans tussen de heuvels van Cardrona of maak de pubs onveilig in het bruisende Queenstown.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

Wil je weten waar je moet zijn met de jaarwisseling tijdens jouw vakantie in Nieuw-Zeeland? Wij stelden een lijst samen met de top vijf leukste plekken om oudejaarsavond te vieren!

5. Auckland

In de grootste stad op het Noordereiland weten ze wel hoe ze een feestje moeten bouwen. Er wonen al zo'n 1,4 miljoen mensen, maar tijdens oud en nieuw stroomt Auckland vol met mensen die de drukte en gezelligheid van het uit de kluiten gewassen dorp willen meemaken.

Als de klok twaalf aantikt kleurt de skyline van Auckland alle kleuren van de regenboog. Het georganiseerde vuurwerk schiet van de hoge wolkenkrabbers af, waaronder de bekende Sky Tower, en dat zie je het beste vanaf het water. Meer bijvoorbeeld aan met je boot bij Devonport.

Daarna maak je de pubs onveilig in het centrum van de stad of verken je een van de festivals die worden gegeven. Het kersverse Wondergarden Festival in het Silo Park belooft een leuk feestje te worden, maar ook het populaire Highlife NYE Festival op de Stonyridge Vineyard op Waiheke Island blijft een goed festival. Dit laatste feest is wat extravagant en chiquer.

4. Gisborne: Rhythm and Vines

Waar verwelkom je het nieuwe jaar beter dan op de plek waar het jaar het eerst begint? In Gisborne op het Noordereiland vereren de Kiwi's de komst van een vers jaar met een wereldberoemd festival. Grote en kleine internationale en nationale artiesten treden op tijdens het Rhythm and Vines Festival. Dit evenement vindt plaats tussen de wijnranken van de Waiohika Estate Vineyard.

Ben je nog niet uitgefeest, maar hebben je voeten even rust nodig? Dan zet je het feest voort in een van de barretjes aan het strand of op het zachte zand zelf.

3. Queenstown

Queenstown wordt ook wel de feeststad van Nieuw-Zeeland genoemd. Tijdens oud en nieuw wordt de stad op het Zuidereiland nog net wat bruisender en vind je bijna op elke hoek wel een gezellige festiviteit.

In de stad zelf worden er verschillende Bar Crawls georganiseerd. Sluit je aan bij een zo'n 'crawl' om verschillende barretjes te verkennen, drankjes te proeven en evenementen mee te maken.

Het is misschien nog wel leuker om je richting het Wakatipu-meer te begeven, want hier wordt bij het Earnslaw Park het vuurwerk afgestoken. Ook is er livemuziek en ander soort vermaak te vinden.

2. Wellington

De hoofdstad van Nieuw-Zeeland wordt ook wel een culturele hotspot genoemd. In Wellington op het Noordereiland hangt er een kunstzinnige en relaxte sfeer en het is een perfecte locatie om het nieuwe jaar te vieren.

Het uitgaansleven in de stad is top en tijdens oud en nieuw swing je dan ook prima het jaar uit in een van de vele gezellige bars en hippe clubs. De bekende uitgaansstraten zijn bijvoorbeeld Cuba Street en Courtenay Place.

Een aanrader is het om naar het Summer City Festival te gaan, wat van start gaat met oud en nieuw. Hier vind je vermaak voor iedereen. Er is veel gratis entertainment, zoals optredens van swingmuzikanten en bigbands, maar ook bijvoorbeeld modeshows, theatervoorstellingen en sportwedstrijden. Op oudejaarsavond wordt er vuurwerk georganiseerd en er is een speciaal feestje voor de kinderen om negen uur.

1. Cardrona Valley: Rhythm & Alps

Op zoek naar de Nieuw-Zeelandse versie van Pinkpop? In Cardrona, gelegen in de gelijknamige vallei op het Zuidereiland, zit je goed als je van grote festivals houdt. Tijdens oud en nieuw vindt hier het twee dagen durende Rhythm and Alps Festival plaats aan het Wanaka-meer.

Met een stel artiesten waar je u tegen zegt en een omgeving die bijdraagt aan die magische sfeer wordt het zeker een geslaagd feest. Overdag struin je rustig rond tussen de tentjes en sluit je nieuwe vriendschappen met de festivalgangers. 's Avonds verandert de sfeer in die van een episch feest, inclusief vuurwerk.

Begint het bij jou te kriebelen en willen die voetjes al dansen? Boek je rondreis of backpackreis naar Nieuw-Zeeland dit jaar nog!

Fotocredits: Lawrence Murray | Haydn Curtis

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors