Top 5 mooiste plekken rondom Auckland

Top 5 mooiste plekken rondom Auckland

door Frederieke Jansen

Een reis naar Nieuw-Zeeland start vaak in Auckland, de grootste stad van het land. Na een dag of drie heb je de stad wel gezien en is het tijd om naar de volgende bestemming te reizen. NEE! Nog even niet! De directe omgeving van Auckland biedt nog véél meer moois.

Wist je dat je vanuit de stad binnen twee uur rijden allerlei dagtrips maakt? Blijf nog even in de omgeving van Auckland dwalen en surf langs zwarte of juist spierwitte zandstranden. Kijk bovenop de met grasbegroeide heuvels uit over de azuurblauwe zee terwijl je geniet van een picknick met lokale wijn. Wij geven je vast een voorproefje met de vijf mooiste plekken in de omgeving die je écht gezien wil hebben.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 73 reizen naar Nieuw-Zeeland

5. Proef wijn en olijven op Waiheke Island

Groene heuvels bekleed met groene loofbossen, wijn- en olijfboomgaarden. Dat is wat je ziet als je met de boot vanaf het azuurblauwe water de kust van het oostelijk gelegen Waiheke Island nadert. Het is niet voor niets dat dit eiland in 2016 in de top vijf beste bestemmingen van Lonely Planet stond. 

Zodra de boot is aangemeerd, verken je de heuvels via de Matietie Walk of een van de drie Stony Batter Historic Reserve-wandelingen. Onderweg proef je een Merlot of een Cabernet Sauvignon bij een van de wijngaarden. Bovenop de heuvels heb je een weids uitzicht over de groene omliggende eilanden en het vaste land van Auckland.

4. Maak kennis met het nieuwe eiland: Rangitoto Island

Eén van de meest iconische eilanden van Auckland is het noordoostelijke, symmetrische Rangitoto. De jongste en grootste vulkaan van Auckland. Rangitoto is 600 jaar geleden uit de zee komen opdoemen.

Neem een fakkel mee en ga op avontuur door de zwarte lavagrotten die je onderweg naar de top tegenkomt. Of laat de 4WD-trein je over het eiland voeren. Stap op bij de kade en laat je naar de het begin van top rijden. De laatste driehonderd stappen klim je zelf naar de top. Bovenaan kijk je uit over de emeraldeilanden van de Golf van Hauraki, recht tegen de Auckland-skyline aan en zelfs de toppen van de ruige Waitakere Ranges aan de westkust van Auckland zijn te zien.

3. Ontdek de geschiedenis van Motutapu

Waar Rangitoto de jongste vulkaan is, werd Motutapu-eiland zo’n 180 miljoen jaar geleden al voor het eerst bewoond door het Taikehu-volk, de voorouders van de Maori. Later is het eiland gebruikt als militaire basis tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Verken het eiland en buig je over de overblijfselen van de barakken uit de Tweede Wereldoorlog tijdens een hike over de Motutapu Walkway of naar de North Junction. Houd onderweg je ogen open, misschien spot je nog de kiwi of de takahe. Deze kleine blauwe vogel met groene veren heeft wat weg van een kleine pauw.  

2. Ga op avontuur door de ongerepte natuur van de Waitakere Ranges

Toch liever de ongerepte natuur in? Dan moet je aan de westkust van Auckland zijn, waar de hikingtrails van Waitakere Ranges Regional Park je naar een wat ongewone kust leiden. Door de ongerepte jungle, huis van de Kauri-slak, gloeiwormen en de inheemse langstaart vleermuis, kom je namelijk uit een zwart zandstrand uit.

Maak een wandeltocht over de Fairy Falls Track die je door de jungle van het eiland van het eindpunt van de Fairy Falls langs de overlopende poeltjes naar het beginpunt van de watervallen leidt. Na je hike neem je een duik in de zee aan het zwarte zand van Piha-strand. Klauter nog een klein stukje omhoog de rots op om vanaf Tasman Lookout met de wind in je haren een wijds uitzicht over de zee te aanschouwen.

1. Bijkomen van het avontuur op Coromandel Peninsula

Maar het échte paradijs vind je op Coromandel Peninsula. Dit schiereiland is versierd met spierwitte stranden, begroeide witte rotsen die afsteken naast de azuurblauwe zee. Verder het schiereiland in rijd je tussen de Dit idyllische stukje Nieuw-Zeeland ligt ongeveer tweeënhalf uur rijden ten oosten Auckland.

Loop van Stingray Beach onder de tunnel in de rots van Cathedral Cove door waar de film Narnia is opgenomen. Twaalf minuten zuidelijker graaf je eigen hot-tub uit op het vulkanische strand van Hot Water Beach en poedel in het warme water. Of rijd helemaal naar het puntje van het schiereiland, waar je romantisch picknickt op de heuvels terwijl je over het water naar het einde van de wereld tuurt.

Wil jij ook naar Auckland? Bekijk hier de mooiste reizen naar Auckland!

Fotocredits: Brian Lamb | WorldIslandInfo.com | Chris Burgess | Macronix 

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors