Weetjes Nieuw-Zeeland

Weetjes Nieuw-Zeeland

door Getaway Travel

Officiële naam:

New Zealand

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

Oppervlakte:

268.860 km²

Inwoneraantal:

4.400.000

Staatsvorm:

Parlementaire democratie

Hoofdstad:

Wellington

Officiële taal:

Engels, Maori

Officiële munt:

NZ dollar

Nieuw-Zeeland is van noord naar zuid 1600 km en de maximumafstand tussen west en oost is 450 km. Het land ligt tussen de Stille Oceaan en de Tasmanzee op ongeveer 2200 km ten oosten van Australië. Het is acht keer zo groot als Nederland.

In Nieuw-Zeeland wonen ruim 4 miljoen mensen waarvan er ruim 1 miljoen in Auckland wonen. 70% van alle Kiwi's woont op het Noordereiland en eenzelfde percentage van het totale inwonersaantal woont in de Nieuw-Zeelandse steden.

Op een relatief klein oppervlak is er in Nieuw-Zeeland een enorme verscheidenheid aan landschappen. Ieder landschap, behalve de woestijn, is er aanwezig. Het hoogste punt is Mount Cook (3754 m) op het Zuidereiland.

Nieuw-Zeeland heeft een wereldwijde, concurrerende markteconomie. Het land handelt in zuivel, vlees, wol, verschillende vruchten, hout, vis, aluminium en machineonderdelen. De belangrijkste handelspartners zijn Australië, de Verenigde Staten, Japan, China, Zuid-Korea, Groot-Brittannië en Duitsland.

Nieuw-Zeeland is een parlementaire democratie en erkent de Britse Elizabeth II als koningin, al neemt zij geen deel in de Nieuw-Zeelandse politiek. Aan het hoofd van de regering staat de minister-president. Op dit moment is dat John Key. De regering is gezeteld in de hoofdstad Wellington.

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors