Dít is de onontdekte versie van Hot Water Beach op Coromandel

Dít is de onontdekte versie van Hot Water Beach op Coromandel

door Elsemieke Land

‘Zodra de kuil zich vulde met water en er een subtiele dampwolk uit opsteeg, stak ik mijn kleine teen in het aangenaam warme water.’ 

Via een kleine omweg op onze route naar Hamilton, slingerden we ons een weg naar Kawhia. Een afslag die we zonder twijfel hadden gemist, ware het niet dat onze familie in Taupo er op aandrong om het beroemde Hot Water Beach op Coromandel in te ruilen voor dit onbekende strandje. En zo kwam het dat we - zorgvuldig gepland rondom laagtij - vanuit Kawhia de borden ‘Ocean Road’ volgden. Net zolang, totdat de weg abrupt stopte bij een parkeerterrein. 

Snel trokken we onze zwemkleding aan. En gewapend met een schep klommen we de steile duin over. Vanaf de top zagen we de smalle strook met vulkanisch zand al liggen. Een alledaags strand, als je niet beter weet. Maar eenmaal beneden verraadde een ander stel én de lichte zwavelgeur ons waar we moesten graven. We zochten een plekje een paar meter verderop en groeven een kuil. Zodra die zich vulde met water en er een subtiele dampwolk uit opsteeg, stak ik mijn kleine teen in het aangenaam warme water. Niet veel later dompelden we ons onder in onze privé-spa. Van waaruit we met hooguit tien anderen de zon in de zee zagen zakken. 

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

Zorg dat je twee uur voor of na laagtij op Kawhia Hot Water Beach bent. Alleen dan is er genoeg ruimte om je eigen warmwaterbron te graven. 

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors