Het geheime pareltje onder de wijngaarden van Marlborough

Het geheime pareltje onder de wijngaarden van Marlborough

door Kimberly Hermans

"Zoek niet verder, want by Spy Valley proef je de beste sauvignon blanc én kijk je uit op de weelderige wijngaarden van de Waihopai-vallei."

Als je eenmaal een stap hebt gezet op het vliegveld van Nieuw-Zeeland, word je al overspoeld door flessen wijn. Pinot noir hier, sauvignon blanc daar. Je ontkomt er niet aan. Een wijnproeverij stond dus sowieso op mijn to-do-lijstje. En dat deed ik natuurlijk in dé wijnregio van Nieuw-Zeeland: Marlborough

Ik koos voor Spy Valley in het prachtige Blenheim. Deze naam is afgeleid van de buren, want naast deze wijngaard staat een ‘geheime’ spionnenbasis. Afgezien van deze bijzondere naam en bijpassende wijnetiketten, proef je bij Spy Valley een wijntje met bergen op de achtergrond en ellenlange rijen wijnstruiken. 

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

Het uitzicht is mooi meegenomen, maar uiteindelijk kwam ik hier natuurlijk voor de wijn. Spy Valley heeft een uitstekende sauvignon blanc en chardonnay, maar ze maken ook gebruik van verrassende combinaties. Als je in bent voor iets speciaals, ga dan voor de Iced Sauvignon Blanc. Deze dessertwijn is echt fantastisch in combinatie met een klassieke New York-cheesecake.

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors