Onderaan deze watervallen vind je een magisch zwempoeltje

Onderaan deze watervallen vind je een magisch zwempoeltje

door Emma van Kampen

“Via wandelpaadjes dwaal ik uren door het lavalandschap. Ik zie enorme actieve vulkanen en grote meren, maar het mooiste plekje ligt verscholen...” 

Met een stevige pas loop ik door het Tongariro National Park dat op het Noordereiland ligt. Het vulkanische landschap domineert de natuur. Aangezien er in het park maar liefst drie vulkanen actief zijn, vraag ik mij telkens af: wat moet ik doen mocht er eentje uitbarsten? Vol gezonde spanning en enthousiasme struin ik uren door de natuur die bestaat uit rotsen van zwart gesteente met hier en daar wat begroeiing. Op twee uur lopen van Lake Taupo kom ik net als Frodo oog in oog te staan met de vulkaan Mount Ngauruhoe, oftewel ‘Mount Doom’. 

Toch vind ik de poeltjes en stroompjes die verspreid liggen door het nationale park pas écht magisch. Vanaf Bruce Road wandel ik nog twintig minuten over de lavarotsen. De omgeving wordt bosrijker en eindelijk zie ik in de verte de Tawhai Falls liggen. Het water stort zeven meter over de rand van een lavaveld naar benedenen en plonst een helder poeltje in. Ik ga op een grote kei zitten met mijn voeten in het water en blijf een tijdje zitten om naar het serene geluid van het water te luisteren…

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 74 reizen naar Nieuw-Zeeland

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors