Taupo

Taupo

door Getaway Travel

Taupo is een van de drukkere toeristenplaatsen van Nieuw-Zeeland, en dat is ook niet zo gek want in de omgeving is veel te zien én te doen. Het stadje Taupo zelf is niet zo boeiend en is meer een uitvalsbasis om de omliggende bezienswaardigheden te bezoeken. Taupo heeft wel veel hotels, hostels, restaurants en bars en goede verbindingen.

Uitnodigende omgeving

Waar het in Taupo om draait is de uitnodigende omgeving. Er zijn verschillende touroperators met allerlei trips naar de meest uiteenlopende attracties in de omgeving. Taupo ligt aan het grootste meer van heel Australasia, Lake Taupo. Met zijn geweldige watersportmogelijkheden is Lake Taupo dan ook de belangrijkste trekpleister.

ZELF NAAR Taupo?

Bekijk alle 22 reizen naar Taupo

Maar ben je op zoek naar meer sportief avontuur kun je ook hier prima je gang gaan. Je kunt in Taupo namelijk ook bungee jumpen, skydiven, kajakken, jet-boaten en nog veel meer.

Ontspannen

Ontspannen kun je in een van de thermale spa's. Hier in de buurt liggen in het Wairakei Park een van de grootste watervallen van Nieuw-Zeeland: de Huka Falls. Wil je je in Taupo zelf vermaken, bezoek dan het Lake Taupo Museum met interessante tentoonstellingen over Taupo, Maori en de nabijgelegen flora, fauna en geologie.

Hoewel Taupo een klein stadje is, vind je toch behoorlijk wat mogelijkheden om je avond gezellig te maken. Tussen Tongariro Street en Ruapehu Street vind je de meeste uitgaansmogelijkheden. Er is een theater, bioscoop, bar met live muziek en uiteraard een Irish Pub, zoals in vele Nieuw-Zeelandse steden. Ook kun je volop kiezen uit verschillende eetgelegenheden.

Taupo ligt in het midden van het Noordereiland aan Highway 1 en 5.

Reizen Taupo

Meer Taupo

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors