Wairakei Park

Wairakei Park

door Getaway Travel

Boven Taupo ligt een park vol hydrothermische activiteiten en andere attracties: Wairakei Park. Hoogtepunt van dit park is de mysterieuze vallei Craters of the Moon. Middenin het bos ligt een open terrein met stoomkraters, borrelende modderpoelen en smeulende boomstronken. Na een regenbui ontstaat hier een heftige stoomontwikkeling en nog steeds komen er nieuwe modderpoelen en stoomgaten bij.

Thermische activiteiten

Er liggen allemaal planken als paden waar je absoluut niet van af mag wijken. Een stapje teveel naar links of recht kan je door de nog zeer levendige thermische activiteiten brandwonden opleveren.

ZELF NAAR Central North Island?

Bekijk alle 43 reizen naar Central North Island

Mis het uitzichtpunt bij de parkeerplaats niet want daar heb je een geweldig zicht op het park. Craters of the Moon is overigens, in tegenstelling tot andere hydrothermische parken, gratis. Wairakei Park heeft verschillende accommodatiemogelijkheden, variërend van campings tot luxe hotels.

Huka Falls

Door Wairakei Park stroomt de langste rivier van Nieuw-Zeeland, de Waikato, die zorgt voor een spectaculaire waterval, de Huka Falls. Langs de Huka Falls Road perst deze rivier zich door een nauwe rotsspleet heen en vervolgens elf meter naar beneden dondert in een schuinend basin. Huka betekent dan ook 'schuim'.

Het water heeft een bijzondere turquoise kleur en is goed te zien vanaf een voetbrug boven de rivier. De Huka Falls zijn ook vanuit Taupo per jet-boat of een radarboot uit 1908 te bereiken. Een zeven kilometer lang pad leidt van de Huka Falls naar de Aratiatia Rapids. Dit was ooit het meest heftige gedeelte van de Waikato, totdat de overheid besloot van de waterkrachten gebruik te maken en er een energiecentrale te plaatsen.

Hier wordt nu vijf procent van alle elektriciteit van Nieuw-Zeeland wordt opgewekt. Om bezoekers toch te verbazen met de spectaculaire krachten van de rivier, wordt de dam een paar keer per dag geopend. En het leuke is dat je er dan met je kajak of jet-boat langs kunt!

Vulkanen bekijken

Ben je een vulkanoloog in den dop? Ga dan naar het Vulcano Activity Centre. Hier kun je via monitoren naar de activiteiten van omliggende vulkanen bekijken en kom je meer te weten over de hydrothermische en vulkanische gebieden van Nieuw-Zeeland. Dampende roze, grijze en bruine modderpoelen, stomende wateren en gekleurde rotsformaties vind je in Wairakei Natural Thermal Valley.

Wairakei Park ligt tien kilometer ten noorden van Lake Taupo op het Noordereiland en is via Highway 1 te bereiken.

Reizen Central North Island

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors