Hamilton

Hamilton

door Getaway Travel

Hamilton is de op vier na grootste stad van Nieuw-Zeeland en de grootste die niet aan de kust ligt. Er wonen ruim 100.000 mensen. Hamilton ligt in het heuvelachtige Waikato, wat een van de meest productieve landbouwgebieden van Nieuw-Zeeland is. Hier vestigden zich rond 1840 de eerste Europese kolonisten aan de rivier de Waikato.

Dit is overigens de langste rivier van Nieuw-Zeeland en nog steeds neemt deze rivier een belangrijke plek in de stad in.

ZELF NAAR Hamilton?

Bekijk alle 2 reizen naar Hamilton

Fonteinenstad

Aan de rivier liggen veel parken en tuinen waarin je kunt wandelen en de beide oevers worden verbonden door vijf bruggen. Hamilton wordt ook wel de 'Fountain City of New Zealand' genoemd, vanwege de vele fonteinen in alle parken. De mooiste hiervan is de 'Hamilton Centennial Fountain' in het Boyes Park.

Drie keer per dag vertrekt in het centrum de raderboot MV Waipa Delta, vanwaar je het mooiste uitzicht op de stad hebt.

Garden Place

Garden Place vormt het hart van de stad. Het bestaat uit gazons met bomen en een met gekleurde steentjes betegeld plein waar vooral in de zomer veel mensen op afkomen. Parallel aan de rivier loopt Victoria Street, dat door zijn ligging net een boulevard is waarover je lekker kunt flaneren én winkelen.

Aan de rivier ligt ook het Waikato Museum of Art and History. Hier kun je een grote collectie Nieuw-Zeelandse kunst zien en tentoonstellingen over de geschiedenis van Waikato. Hoogtepunt is een 140 jaar oude Maori-oorlogskano.

Hamilton Gardens

De Hamilton Gardens is de populairste toeristenattractie en liggen in het uiterste zuiden van Hamilton. Hier liggen verschillende paviljoens waarin Japanse, Chinese en Engelse tuinen en andere bijzondere bloemen en planten te zien.

Bij het Memorial Park vind je een mooie rozentuin. Hier is ook de start van excursieboten over de rivier de Waikato. Zo kun je met de 'Spirit of Waikato' een 2,5 uur durende cruise over de rivier maken.

Reizen Hamilton

Meer Hamilton

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors