Skydiven Nieuw-Zeeland

Skydiven Nieuw-Zeeland

door Getaway Travel

Skydiven, of op z'n Nederlands 'parachute springen' is voor thrill seekers iets wat je ooit in je leven móet hebben gedaan. Uit een vliegtuigje springen en met 200 kilometer per uur richting aarde storten is een ervaring om echt nooit te vergeten. Je vrije val kan wel tot zestig seconden duren! Maar wat staat je te wachten?

De voorbereiding

Je hoeft zelf niet voor speciale kleding te zorgen, je krijgt een heus skydivepak van je operator. Trek wel schoenen aan die stevig aan je voeten zitten (liefst met veters) en iets warms zoals een trui of vest.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 73 reizen naar Nieuw-Zeeland

De meeste skydive organisaties zorgen ervoor dat je met een busje bij je accommodatie wordt opgehaald en naar je vliegtuigje gebracht. Nadat je in je speciale skydivepak bent gehesen vlieg je de lucht in naar de hoogte die jij wilt. Alleen al deze vlucht is waanzinnig mooi! Heb je flink de zenuwen? Relax en laat het je allemaal overkomen. Deze Kiwi's weten precies wat ze doen en hebben al vele sprongen gemaakt.

Wie kan er mee?

Bij de meeste aanbieders moet je minstens twaalf jaar oud zijn om een tandemsprong te maken. Bij sommigen kunnen ook kinderen vanaf acht jaar mee. Let op: je mag niet zwaarder wegen dan honderd kilo.

Je hebt geen ervaring nodig met springen in de diepte, kleine vliegtuigjes of parachutes. Volg gewoon de aanwijzingen van je buddy die boven je hangt en alles komt goed.

Van grote hoogte

Zit je bijvoorbeeld op een hoogte van 13000ft, dan heb je een vrije val van 200 kilometer per uur van maar liefst vijftig seconden! Dat lijkt lang voor als je niet veel lef hebt, maar is echt een te gekke ervaring.

Met je buddy zit je op de rand van het vliegtuig en… val je met een enorme snelheid richting aarde. Op een hoogte van ongeveer 2500ft trekt je buddy aan een touwtje en klapt de parachute open en zweef je nog een aantal minuten bijna relaxed in een oorverdovende stilte naar beneden. Dan land je veilig weer op de grond. Let op: een doodnormale achtbaan zul je daarna nooit meer zo leuk vinden!

Nog een keer?

Nagenieten van je sprong en bewijzen aan het thuisfront dat je toch echt een held bent geweest? Dan kun je een DVD laten maken. Je sprong wordt helemaal gefilmd, van het moment dat je in het vliegtuig stapt, je sprong naar beneden tot je landing op de grond.

Heb je helemaal de smaak te pakken en kan je niet wachten in je eentje uit het vliegtuig te springen? Dan kun je vrijwel bij alle skydive centres een training volgen tot solo diver. Deze cursus duurt zo'n twee weken. Dan krijg je een speciaal certificaat waarmee je over de hele wereld een solosprong mag maken.

Wat kost het?

Ja, wat gaat dit geintje kosten? Het zal niet je goedkoopste activiteit in Nieuw-Zeeland zijn maar wel een van je leukste. Bovendien is skydiven in Nieuw-Zeeland relatief goedkoper dan in andere landen en het landschap bijna ongeëvenaard. De prijs van je sprong hangt af van welke hoogte je kiest. Voor 6000ft betaal je rond de €50. Dan heb je een vrije val van een halve minuut. Een hoogte van 15000ft met een vrije val van 65 sec heb je voor €160 - 200.

Elke aanbieder hanteert zijn eigen prijzen en die kunnen nogal uiteenlopen. De goedkoopste zit in Taupo op het Noordereiland. Wil je dit alles op film? Reken dan op €90 extra. Dan springt iemand met je mee die je al je gezichtsuitdrukkingen voor het nageslacht vastlegt.

Het weer

Skydiven doe je natuurlijk in de buitenlucht en bovendien vanaf grote hoogte. Logisch dat je niet bij elk weer een sprong kunt maken. Er mogen niet meer dan een paar wolken aan de hemel zijn om een sprong te maken met het beste uitzicht. Ook mag het niet harder waaien dan windkracht zes of regenen. Ben je niet zeker, bel even naar de operator met wie je gaat springen.

Skydiven Nieuw-Zeeland

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors