Golfen Nieuw-Zeeland

Golfen Nieuw-Zeeland

door Getaway Travel

Nieuw-Zeelanders staan bekend om hun kundigheid in het aanleggen van perfecte grasmatten - een van de goede overblijfselen van hun Britse verleden. Hier wordt echter niet zoals in Engeland veel op gevoetbald, maar enthousiast op gegolfd! In Nieuw-Zeeland zijn meer dan 400 golfbanen, per hoofd van de bevolking meer dan enig ander land in de wereld.

De golfbanen

Er zijn dan ook veel Kiwi-golfers: meer dan 150.000! Elk jaar wordt het New Zealand Open Golf Championship op ander golfterrein en trekt de wereldtop van de professionele golfers aan. De golfbanen liggen over het hele land verspreid en elke stad, dorp of gehucht heeft er wel eentje in de buurt liggen.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 73 reizen naar Nieuw-Zeeland

Er zijn zowel banen van verenigingen als openbare clubs waar iedereen het hele jaar door terecht kan. Overigens ben je bij speciale verenigingen ook als je niet lid bent vaak meer dan welkom. Daar vinden ze het maar wat leuk wanneer er een golfliefhebber uit de andere kant van de wereld ben hen een balletje komt slaan.

Alle golfclubs liggen prachtig en hebben waanzinnig mooie vergezichten. Best of all, golfen in Nieuw-Zeeland is niet duur! De entreegelden liggen tussen de NZ$ 5 en NZ$ 50 - de zeer luxe uitzonderingen daargelaten - en het huren van caddies en clubs is niet duur.

Golfen Nieuw-Zeeland

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors